Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 wil mogelijk de vrijdagtrainingen schrappen

Het klassieke format van een GP-weekend in de Formule 1 gaat mogelijk op de schop. De vrije trainingen op de vrijdag komen mogelijk in de toekomst te vervallen.

Liberty Media heeft al vaker de wens uitgesproken dat het naar een Formule 1 kalender wil met minimaal 25 races. Dit betekent een stijging van de kosten voor de F1-teams en een logistieke uitdaging. Nu is er het idee om de vrije trainingen op de vrijdag te schrappen, zodat dit logistiek gezien meer ruimte oplevert. Het uitbreiden van de F1-kalender zal niet zonder slag of staat gaan. Veel teams en coureurs hebben al aangegeven dat ze 20 of 21 races de max vinden per jaar. Daarbij wordt ook gekeken naar de belasting die extra races met zich meebrengen voor de teamleden. Volgens Forbes hebben de drie topteams van Ferrari, McLaren en Red Bull Racing in 2012 een veto gekregen omtrent het uitbreiden van de kalender. Destijds vormden deze teams de top van de F1. Minimaal twee van deze teams zouden goedkeuring moeten geven voor uitbreiding van het aantal races.

Ross Brawn laat weten dat hij serieus overweegt om de vrije trainingen van de vrijdag te skippen. " De logistieke problemen nemen toe naarmate er meer races op de Formule 1 kalender komen. Een van de punten die we onderzoeken is om het GP-format aan te passen, zodat het logistiek gezien makkelijker wordt om meer races te organiseren. " " We kijken met een open vizier richting de toekomst. De race is het belangrijkste onderdeel van het weekend en daar willen we niets aan veranderen. Grote vraag is of we de vrijdagtrainingen nodig hebben. Zonder deze sessies kunnen we meer races organiseren. De vrijdagtrainingen zijn wel belangrijk voor promotors en TV-zenders. We onderzoeken nu de diverse scenario's."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden