© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Formule 1 wil races online uitzenden

21 okt. 2017 13:34 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 is bezig aan een flinke inhaalslag op online en commercieel gebied. Liberty Media onderzoekt de mogelijkheden om de races vanaf 2018 ook online aan te bieden.

Mogelijk in 2018 al Formule 1 kijken middels live streaming

In veel opzichten loopt de F1 jaren achter op bijvoorbeeld voetbal of andere populaire sporten. Liberty Media is nu bezig met een inhaalslag en voor volgend seizoen staat het live aanbieden van F1-races op het programma. 

Sporten als voetbal zijn eenvoudig online te kijken, waarbij de kijkers een abonnement afsluiten met een TV-zender of losse wedstrijden kopen. Dit model wil Liberty Media ook gaan toepassen in de Formule 1.

Hoe het online aanbod van F1-races er exact uit komt te zien is nog onbekend. Er liggen peperdure TV-contracten aan ten grondslag met partijen als Sky Sport, NBC en RTL die de races exclusief uit mogen zenden in een of meerdere landen. De komst van het streamen van races mag niet ten koste gaan van de bestaande deals.

Sean Bratches, topman van Liberty Media, sprak de geruchten tegen dat er deals gesloten worden met Netflix of Amazon. Het bedrijf wil een eigen online platform creëren waarop de fans races kunnen kijken. Dat moet dan via een abonnement of pay per view constructie plaatsvinden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen