Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Liberty Media wil telemetrie en data voor Formule 1 teams aan banden leggen

In haar plannen om de Formule 1 in 2021 spectaculairder en spannender te maken wil Liberty Media de hoeveelheid data en telemetrie aan banden leggen. De rol van de coureurs moet zo groter worden.

De Formule 1 wordt in 2021 drastisch gewijzigd. Het plan is om een budgetlimiet in te voeren van €150 miljoen, het prijzengeld eerlijker te verdelen, andere motoren en andere auto's in te voeren. Dit alles moet leiden tot een spectaculaire en onvoorspelbare Formule 1. Techniek en technologie speelt momenteel een zeer grote rol binnen de sport. Crash.net meldt dat vanaf 2021 de hoeveelheid telemetrie en data die de teams ter beschikken krijgen wordt verminderd.

De regelwijziging komt voort uit het plan om het aandeel van de coureurs in de prestaties van de auto's te vergroten. Getracht wordt om de invloed van engineers en virtual control centrums in de fabrieken te verminderen, wat weer moet zorgen voor meer fouten door de coureurs. In het totale plan van Liberty Media komt de fan centraal te staan. De sport moet toegankelijker worden voor alle fans met regels die eenvoudig te begrijpen zijn en techniek die niet te complex is. De F1-eigenaren gaan de komende weken in gesprek met de F1-teams. Uiteindelijk is de doelstelling om in mei met een definitief plan voor 2021 te komen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"