Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Formule 2-baas houdt voet bij stuk na dringende oproep F2-kampioen Drugovich

Felipe Drugovich werd Formule 2-kampioen op Monza, maar lijkt geen aanspraak te maken op een fulltime Formule 1-zitje. Dat terwijl hij ook niet in de F2 mag blijven rijden. Drugovich vindt dat een oneerlijke regel.

Drugovich F2 Champion
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Natuurlijk is Felipe Drugovich blij dat hij de Formule 2-titel van 2022 heeft veiliggesteld, maar er kleeft ook wel een nadeel aan. Over dat nadeel deed de Braziliaan zijn beklag direct nadat hij de titel pakte. De kampioen mag namelijk in het volgende seizoen niet opnieuw uitkomen in dezelfde klasse. Echter, promotie naar een fulltime F1-zitje - hij is aangesteld als testcoureur bij Aston Martin - lijkt er ook niet voor hem in te zitten en dus dreigt hij tussen wal en schip te raken en daarin is hij niet de eerste.

Daarom riep hij op om de regel dat de kampioen zijn titel niet mag proberen te prolongeren geschrapt moest worden. Óf die regel moest geschrapt worden, óf er moest de garantie op de Formule 1-stoeltje zijn, zo was Drugovich van mening. Formule 2- en Formule 3-baas Bruno Michel is echter niet van plan gehoor te geven aan die oproep en legt uit waarom niet.

"F2 en F3 mogen geen professionele klassen worden"

"We werken met en pyramidesysteem en daarbij hoort dat je óf jezelf opwerkt, óf je valt er buiten. Ik zou niet graag zien dat de F2 en de F3 kampioenschappen voor professionals worden. Doe je dat wel, dan krijg je een kampioenschap waar coureurs eindeloos in rond blijven rijden, waardoor ze een enorm ervaringsvoordeel opbouwen ten opzichte van de jonge coureurs."

"Dat is niet alleen slecht voor hun eigen carrière, maar is ook niet goed voor die van de nieuwe generatie coureurs, die zo waarschijnlijk niet de kans krijgen om werkelijk te schitteren. Ze vechten dan tegen coureurs die misschien niet eens beter zijn, maar die wel meer ervaring hebben met bijvoorbeeld de circuits en de auto's."

"Nee dus, voor mij is dat geen optie", aldus Michel over het voorstel van Drugovich. "Ik heb me hier altijd hard voor gemaakt en zo doen we het al sinds het ontstaan van GP2 en de GP3. De winnaar kán niet blijven en het is belangrijk dat we dat in ere houden."

Ook interessant:

Zo kan Verstappen wereldkampioen worden in Singapore

Max Verstappen kan op papier in Singapore al zijn tweede wereldtitel pakken. Maar wat moet daar precies voor gebeuren en op welke posities moet de concurrentie finishen? Joris Mosterdijk legt het je haarfijn uit in onderstaande video.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

23 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf