Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 2-coureur Correa zet eerste stappen sinds megacrash in België

Juan Manuel Correa is na een periode met veel vraagtekens eindelijk weer te been. In een video op zijn Instagram-pagina is te zien hoe de in Ecuador geboren Formule 2-coureur naast zijn ziekenhuisbed staat en bijna voorzichtig weer aan de wandel gaat.

Op de laatste dag van augustus werd de autosportwereld opgeschrikt door een angstaanjagend ongeluk in de tweede ronde van de Formule 2 'Feature Race' op Spa-Francorchamps, die één van de betrokken coureurs kort na het incident fataal wordt. Mede door de enorme impact op zijn auto laat Anthoine Hubert het leven. Juan Manuel Correa, eveneens betrokken bij het ongeval, komt in het ziekenhuis terecht met ernstige verwondingen aan zijn benen en wordt in coma gehouden. In de periode na het incident brengt de familie van de onder de Amerikaanse vlag rijdende Correa verschillende onheilspellende berichten naar buiten. Aan het eind van september is er eindelijk goed nieuws: ongeveer een maand na zijn ongeluk komt Correa weer bij bewustzijn. Sindsdien is Correa bezig met revalideren, waarbij hij meerdere operaties onderging. De Formule 2-coureur van het juniorenteam van Sauber heeft in aanloop naar de Grand Prix van Mexico een enorme stap gezet in zijn gezondheid. Correa kon voor het eerst sinds zijn crash op eigen benen staan, bijna zonder geholpen te worden door ziekenhuispersoneel.

B3-FSI3B13k/

Dit bericht bekijken op Instagram First time standing up 🤙 slowly progressing Een bericht gedeeld door Juan Manuel Correa (@juanmanuelcorrea_) op 23 Okt 2019 om 2:36 (PDT)

Tovert Max Verstappen de Grand Prix van Mexico weer om tot MAXico? Dit en meer hoor je in de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"