Formule 2-coureur geschorst na wangedrag op en naast de baan

09 jul. 2018 09:11 Jan van der Burgt 0 reacties
Formule 2-coureur Santino Ferrucci heeft een schorsing van vier races aan de broek gekregen voor een waslijst aan overtredingen tijdens het Britse GP-weekend. Zo reed hij onder andere met opzet tegen zijn teamgenoot aan.

Haas-ontwikkelingscoureur voor vier races aan de kant

Haas-ontwikkelingscoureur Santino Ferrucci had het tijdens de race al aan de stok met te Trident-teamgenoot Arjun Maini, waarop Ferrucci na de race besloot de confrontatie met Maini op de baan al te zoeken. De Amerikaan reed in de uitloopronde met opzet tegen zijn teamgenoot aan.

Het was echter niet het enige vergrijp van Ferrucci op Silverstone. Op weg van de paddock van de juniorcategorieën naar de F1-pitlane hield hij een telefoon in zijn blote hand, waardoor hij dus ook maar met één handschoen reed.

Ferrucci weigerde bovendien verantwoording voor zijn daden af te leggen tegenover de stewards, waarmee hij zich totaal onmogelijk maakte.

Arjun Maini gaf via de boordradio na het incident aan dat zijn teamgenoot 'iets aan zijn hersenen mankeert', waarop Ferrucci met een tweet kwam waarin in hij de emotionele uitbarsting van Maini op Paul Ricard in herinnering riep.

De team leiding van Trident heeft openlijk partij gekozen voor Maini en verontschuldigt zich voor het wangedrag van zijn andere rijder.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen