Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 2-coureur geschorst na wangedrag op en naast de baan

Formule 2-coureur Santino Ferrucci heeft een schorsing van vier races aan de broek gekregen voor een waslijst aan overtredingen tijdens het Britse GP-weekend. Zo reed hij onder andere met opzet tegen zijn teamgenoot aan.

Haas-ontwikkelingscoureur Santino Ferrucci had het tijdens de race al aan de stok met te Trident-teamgenoot Arjun Maini, waarop Ferrucci na de race besloot de confrontatie met Maini op de baan al te zoeken. De Amerikaan reed in de uitloopronde met opzet tegen zijn teamgenoot aan. Het was echter niet het enige vergrijp van Ferrucci op Silverstone. Op weg van de paddock van de juniorcategorieën naar de F1-pitlane hield hij een telefoon in zijn blote hand, waardoor hij dus ook maar met één handschoen reed.

Ferrucci weigerde bovendien verantwoording voor zijn daden af te leggen tegenover de stewards, waarmee hij zich totaal onmogelijk maakte. Arjun Maini gaf via de boordradio na het incident aan dat zijn teamgenoot 'iets aan zijn hersenen mankeert', waarop Ferrucci met een tweet kwam waarin in hij de emotionele uitbarsting van Maini op Paul Ricard in herinnering riep. De team leiding van Trident heeft openlijk partij gekozen voor Maini en verontschuldigt zich voor het wangedrag van zijn andere rijder.

1016048022659260416

Haas junior Santino Ferrucci banned for 4 races after being found guilty of deliberately crashing into his team-mate & driving an F2 car to the race pits while using a mobile phone. He also declined to attend when summoned by stewards More: https://t.co/uo2kIO5jRH #SkyF1 #F1 #F2 pic.twitter.com/0gKpYgSufj — Sky Sports F1 🏎 (@SkySportsF1) 8 juli 2018

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'