Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 2

Verschoor gediskwalificeerd na fraaie Formule 2-overwinning

Nog voordat Max Verstappen zijn kunsten mocht vertonen op de Red Bull Ring klonk het Nederlandse volkslied. Richard Verschoor won op fraaie wijze de Formule 2 hoofdrace, maar verloor de zege later ook weer.

Verschoor Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Trident

Richard Verschoor nam een gok door de hoofdrace op een licht vochtige baan als eerste uit de top tien op slicks te starten. Op de snel opdrogende baan was hij al snel in het voordeel en wist hij de zege met dertien seconden naar de nummer twee veilig te stellen.

Hoewel, veilig... Inmiddels loopt er een onderzoek naar de jonge Nederlander. Daar waar een team per auto verplicht een benzinemonster van 0,8 kilo in moeten kunnen leveren, wist zijn team maar 31 gram te overleggen. De kans is daarmee groot dat hij uit de uitslag wordt geschrapt, omdat de auto niet aan de reglementen voldoet.

Jehan Daruvala is op P2 de eerste die zou kunnen profiteren, maar ook naar hem loopt een onderzoek. Als ook hij wordt bestraft gaat de overwinning naar de nummer drie, de Amerikaan Logan Sergeant.

Update 14:48 uur: Richard Verschoor is vanwege bovengenoemde overtreding inderdaad gediskwalificeerd en dus uit de uitslag geschrapt.

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje