Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 2-rijder Correa wordt ontwikkelingsrijder van Alfa Romeo

Zijn Formule 2-avontuur moet nog beginnen, maar de link met een Formule 1-stal heeft Juan Manuel Correa alvast binnen. De 19-jarige in Ecuador geboren Amerikaan is vanaf heden een van de officiële ontwikkelingsrijders van Alfa Romeo Racing.

Als onderdeel van het Sauber Junior Team maakt Correa in 2019 zijn debuut in de Formule 2. De jongeling mocht op donderdagmiddag het heugelijke nieuws naar buiten brengen dat hij zijn werkzaamheden in de opleidingsklasse combineert met een rol bij het Formule 1-team waarvoor Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi actief zijn.

Correa is niet de enige ontwikkelingsrijder van Alfa Romeo. Het team verlengde in een eerder stadium de verbintenis met de Colombiaanse Tatiana Calderon. De 26-jarige dame zal haar kunsten komend seizoen evenals Correa in de Formule 2 vertonen. Waar de Amerikaan voor Sauber rijdt, daar stuurt Calderon een wagen van BWT Arden rond. In het afgelopen anderhalve seizoen was Correa te zien in de GP3 Series, een klasse waarin hij eenmaal tot een vierde plaats wist te komen. In het eindklassement van 2018 eindigde de in Ecuador geborene op een twaalfde plaats, ruim achter kampioen Anthoine Hubert. Het nieuwe Formule 2-seizoen begint over ruim een week, tijdens het Grand Prix-weekend in Bahrein. Naast Correa en Calderon verschijnen ook Nyck de Vries en Mick Schumacher aan de start van de wedstrijden in de juniorklasse.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi