Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Formule 2 wordt bijna verplicht voor toekomstige Formule 1-coureurs'

De Formule 2, vroeger de GP2-Series, werd dit jaar weer in het leven geroepen na een afwezigheid van vier jaar. Meer dan een naamsverandering was het tot nu toe nog niet, maar daar komt op korte termijn verandering in. Niet alleen de auto's gaan flink op de schop, maar ook de reglementen.

Vorige week werd de nieuwe bolide van de Formule 2 gepresenteerd. Op het circuit van Monza werd bekend gemaakt dat de nieuwe Formule 2-bolides meer op de huidige Formule 1-bolides gaan lijken, inclusief een Halo. Maar niet alleen de bolides veranderen vanaf volgend seizoen, ook de reglementen veranderen. Zo is de FIA van plan om het Formule 2-kampioenschap belangrijker te maken, zodat het bijna verplicht wordt voor coureurs om in de Formule 2 te rijden, alvorens ze overstappen naar de Formule 1.

De Technisch Directeur van de Formule 2, Didier Perrin, gaf in Monza tekst en uitleg over het nieuwe puntensysteem. "Het superlicentie systeem gaat flink op de schop" , zei Perrin tegenover Motorsport.com . "Het aantal punten dat je kan behalen bij het rijden in de Formule 2 wordt vergroot. Hiermee willen we de Formule 2 waardevoller maken voor coureurs." "Ik wil niet praten voor de FIA, dus zal niet alles hier bekend maken" , vervolgt Perrin. "Maar feit is dat de Formule 2 bijna verplicht wordt voor een coureur om de Formule 1 te behalen." "In uitzonderlijke gevallen kan een coureur de Formule 2 overslaan, maar dat zal in de regel niet meer gebeuren in de toekomst" , besluit Perrin. De FIA zal binnenkort het nieuwe puntensysteem voor de superlicentie bekend maken. Om in de Formule 1 te kunnen rijden is een superlicentie verplicht.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'