Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule E baart opzien met in- en outdoor stratencircuit in Londen

Een noviteit in de Formule E. In het zesde seizoen, 2019-'20, zal er worden gereden op een circuit dat zowel in- als outdoor is gelegen. De Britse hoofdstad Londen krijgt de eer om als eerste een degelijk evenement te organiseren.

Rond het Royal Victoria Dock is de ExCeL-loods gelegen, waar tijdens de ePrix doorheen wordt gereden. Bovendien zijn start/finish en de pitstraat overdekt, deze zijn namelijk gesitueerd in de loods.

"Ik ben ontzettend blij dat de Formule E terugkeert in het Verenigd Koninkrijk", liet Formule E-baas Alejandro Agag optekenen. "Elke autosportklasse zou dolgraag in Londen racen en wij hebben het wederom voor elkaar. Onze Britse fanbase groeit gestaag en ik hoop dat de Londenaren trots worden op dit evenement." In het verleden reed de elektrische Formule E-klasse al tweemaal in de straten van de Britse hoofdstad. Het allereerste seizoen en de tweede jaargang werden besloten rond het Battersea Park, wat aan de andere kant van de agglomeratie Londen is gelegen. ExCeL is omgeven door het Londen City Airport en The O2. Intussen vliegt het vijfde Formule E-seizoen in volle vaart door: komende zondag staat de vijfde van dertien wedstrijden op het programma's. De coureurs, waaronder landgenoot Robin Frijns en de Belgen Jérôme d'Ambrosio en Stoffel Vandoorne, vertonen hun kunsten op het Hong Kong Central Harbourfront Circuit in de Chinese autonome stad.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin