Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Formule E bevestigt gesprekken met Ferrari

Ferrari wordt in verband gebracht met een mogelijke toetreding tot de Formule E in de toekomst.

Leclerc Imola FP3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari heeft 'gesprekken' gevoerd met de Formule E over een mogelijk toetreden tot de volledig elektrische formuleklasse. De klasse bevestigt tegenover RacingNews365 dat er gesprekken hebben plaatsgevonden, maar dat er op dit moment nog niks concreet is.

De interesse van Ferrari bevindt zich nog in de verkennende fase, iets waarover een woordvoerder tegenover RacingNews365 het volgende zegt: "Op dit moment is er nog niks concreet, maar ik weet dat er contact is en dat gesprekken reeds plaats hebben gevonden."

"Voor elke nieuwe zelfstandige constructeur geldt dat het eeuwen duurt voordat ze overtuigd zijn, dus het betreft hier een long game."

Ferrari heeft recent een belangrijke ommezwaai gemaakt richting elektrisch rijden. Zo bouwt men een 'e-building' van 500 miljoen euro in Maranello, een onderkomen dat op 21 juni aanstaande de deuren zal openen.

Het historierijke bedrijf verkoopt sinds 2019 hybride-auto's, maar heeft ook beloofd om eind 2025 de eerste volledige elektrische Ferrari op de markt te brengen, hetgeen betekent dat er aanzienlijk meer aandacht wordt besteed aan het produceren van accu's.

Mocht Ferrari die technologie mee willen nemen naar het circuit, dan is de Formule E daarvoor het podium bij uitstek. Echter, de Scuderia benadrukt dat men zich nu nog volledig focust op de Formule 1, het WEC en nieuw avontuur in de zeilsport.

Een woordvoerder zei daarover tegen dit platform: "Onze focus ligt op F1 en het langeafstandsracen. Daarnaast hebben we onlangs aangekondigd de stap te maken naar voor ons nog onbekend raceterrein (het water, red.)."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"