Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Formule E binnen 10 jaar groter dan Formule 1''

Miljardair Richard Branson voorspelt dat de Formule 1 ingehaald wordt door de Formule E. Branson was als sponsor actief in de F1 en heeft nu een eigen team in de Formule E.

Branson is geen onbekende in de autosport. Met zijn bedrijf Virgin sponsorde hij onder andere het team van Brawn GP en Manor. Sinds 2014 is hij in de Formule E actie met DS Virgin Racing. De overstap van F1 naar Formule E was een logische voor Branson. " Op een dag kwam Alex Tai (teambaas van Virgin Racing red.) naar me toe. Hij zei me dat we moesten stoppen met F1 en in moesten zetten op schone energie, wat centraal staat in de Formule E." " De Formule E is zeer opwindend. De klasse groeit razendsnel en ieder seizoen zijn er nieuwe initiatieven. Ik durf wel te stellen dat de Formule E over tien jaar groter is dan de F1, als de F1 op deze voet door blijft gaan", laat Branson aan South China Morning Post weten.

Branson vindt dat Formule E ook de toekomst en pleit voor een wereld zonder vervuilende auto's. " De wereld moet aangedreven worden door schone auto's. We moeten verlost raken van vervuilende auto's en de Formule E kan daaraan bijdragen." " Het mooie aan de Formule E is dat je plezier kan beleven, mensen kan entertainen en toch dingen voor goede doelen kan doen. Het is de perfecte mix."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"