Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Formule E binnen no-time populairder dan Formule 1'

De Formule E zal op korte termijn de rol van meest populaire autosportklasse overnemen van de Formule 1. Die stellige mening is Jaguar-kopman Gerd Mauser toegedaan.

Jaguar neemt ook in het aankomende vijfde seizoen van de Formule E deel aan het volledig elektrische kampioenschap. De Formule E groeit snel, niet in de laatste plaats vanwege de massale interesse van de grote autofabrikanten in de discipline. Jaguar-kopman Gerd Mauser verwacht dat die snelle groei er zelfs toe zal leiden dat de Formule E binnen de kortste keren populairder is dan de Formule 1: "In tegenstelling tot de Formule 1 is de Formule E nooit saai. Als je naar de Formule 1 kijkt, val je na de start in slaap om je vervolgens af te vragen wie er heeft gewonnen: Vettel of Hamilton?"

"De Formule E telde afgelopen seizoen zes verschillende winnaars, dat is absoluut ondenkbaar in de Formule 1", zo vervolgt Mauser zijn betoog tijdens de perspresentatie van het Jaguar Formule E-team: "Daarnaast zit doorgaans de complete top vijftien binnen een seconde van elkaar, ook dat zie je niet in wat nu nog de koningsklasse van de autosport is." "De Formule E is de snelste groeiende motorsportklasse ter wereld. Over enkele jaren zal het Formule E-veld uit negen unieke autofabrikanten bestaan, iets wat nog nooit is vertoond. Als televisiesport zijn we nu al groter dan bijvoorbeeld de MotoGP. In het tempo waarin we nu groeien, hebben we de Formule 1 binnen no-time ingehaald."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi