Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Formule E-coureurs gepikeerd: "Wat als ze het nummer van Verstappen of Hamilton pakken?"

Met welk racenummer zal Stoffel Vandoorne gaan uitkomen in de Formule E? Dat is nog een ding, want zijn oude racenummer is 'afgepakt' door een ander. Teamgenoot Jean-Eric Vergne zegt dat dit niet moet kunnen en wijst naar wat er gebeurt als iemand dit kunstje flikt bij een Formule 1-kampioen.

Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne zullen ook in 2024 uitkomen voor DS Penske in de Formule E, dat werd op donderdag 28 september bekendgemaakt. Het ervaren duo bestaande uit FE-kampioenen blijft het team trouw en kan niet wachten om een nieuw seizoen te beginnen, waarin ze individueel hopelijk vaker mee kunnen strijden voor overwinningen - en wie weet meer.

Voordat het nieuwe seizoen begint, moeten er nog een aantal puntjes op de i worden gezet. Zo moet Vandoorne, die in 2022 wereldkampioen werd in de elektrische klasse en afgelopen seizoen met nummer 1 op zijn auto reed, een nieuw nummer kiezen. Het nummer dat hij gebruikte voordat hij kampioen werd, nummer 5, is namelijk al bezet door Jake Hughes, die het nummer pakte toen hij debuteerde in de elektrische klasse.

In een persmoment over de aankondiging van Vandoorne en Vergne werd er aan de Belg gevraagd welk nummer hij gaat kiezen, nadat hij het kampioenschapsnummer moet inleveren. Misschien nummer 2, waarmee hij in de Formule 1 reed? "Geen nummer 1 of 5 in ieder geval. Nummer 2? Dat kan, maar ik heb er eerlijk gezegd nog niet echt over nagedacht", zegt hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365.

Wat als iemand Hamilton's of Verstappen's nummer pakt?

Teamgenoot Vergne neemt het woord over. "Toen ik zelf kampioen werd, heb ik nooit voor nummer 1 gekozen. Ik bleef racen met mijn eigen nummer", zo begint de tweevoudig Formule E-kampioen, die daarna zijn onvrede uitspreekt over dat een rookie het oude nummer van Vandoorne heeft 'afgepakt'. "Het moet niet mogelijk zijn dat een jonge coureur komt en het nummer van Stoffel pakt."

"Als Lewis Hamilton het wereldkampioenschap (Formule 1) wint en hij neemt nummer 1, dan moet niemand anders nummer 44 nemen. Dat geldt ook voor Max Verstappen. Stel dat een rookie, bijvoorbeeld Logan Sargeant, in de Formule 1 komt en hij nummer 33 kiest?! Dat nummer zouden ze moeten teruggeven."

Vandoorne lijkt er niet erg mee te zitten en grapt nog: "Ik heb geprobeerd het nummer terug te vragen, maar we kregen ruzie", aldus de voormalig F1-coureur. Vergne grapt mee: "Ik zou de advocaten er op af sturen..."

Verstappen en Hamilton hoeven overigens niet te vrezen dat hun nummer zomaar wordt afgepakt. Hamilton racet gewoon met nummer 44 en hoewel Verstappen al twee jaar met #1 rijdt - en volgend jaar hoogstwaarschijnlijk ook - mag een coureur zijn oude racenummer 33 niet afpakken. De regel in de Formule 1 stelt namelijk dat het racenummer dat aan een coureur is verbonden (dus ook #33) gekozen mag worden als die coureur twee jaar niet actief is geweest in de F1. Het gebruiken van #1 heeft daar verder geen invloed op.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"