© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Formule E dolt met F1: 'Welkom in de 21ste eeuw'

02 feb. 2018 08:44 Ruud Dimmers 0 reacties
Er wordt met gemengde gevoelens gereageerd op de beslissing van de Formule 1 om geen grid girls meer in te zetten in de sport. Het zijn met name de fans die erg teleurgesteld zijn. De F1 krijgt ook veel bijval vanuit diverse organisaties, waaronder het Formule E kampioenschap.

Formule E juicht beslissing F1 toe om geen grid girls te gebruiken

"Formule 1, welkom in de 21ste eeuw", zo luidt het persbericht van concurrent Formule E. Een steek onder water maar ook begrip voor de beslissing om grid grils af te schaffen. De Formule E gebruikte deze dames in 2017 al niet meer.

"Formule E is vorig jaar al gestopt met het gebruik van grid girls. We voelden alleen niet de noodzaak om dit breed uit te meten in de media", waarmee verwezen wordt naar het persbericht van de F1 omtrent dit onderwerp.

"We gebruiken nu een ander concept en focussen ons op grid kids en we gebruiken ook jonge talentvolle coureurs die in junior-klassen uitkomen. Voor deze kinderen is het een prachtige en emotionele ervaring om op de start grid te staan, naast de coureurs en auto's waarin ze mogelijk ooit zelf racen. Het is een erg goede motivatie voor ze en het concept werkt uitstekend."

Het concept van de grid kids werd gebruikt tijdens de Formule E race in Montreal vorig jaar. Er komen steeds meer geluiden dat de Formule 1 ook van dit concept gebruik wil maken. Kinderen zouden zo de dag van hun leven krijgen.

In Nederland reageerden de fans massaal teleurgesteld. Liberty Media kreeg veel kritiek en uit ons onderzoek blijkt dat liefst 89 procent wil dat de grid girls blijven. Negen procent van de mensen zal ze niet missen en 2 procent heeft geen mening.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen