© Nissan

Nieuwsoverzicht

Formule E hoopt op deelname van superster Alonso

14 sep. 2018 12:30 Jan van der Burgt 1 reacties
De Formule E hoopt voor het seizoen 2019/2020 het kampioenschap meer body te kunnen geven door het aantrekken van Fernando Alonso. Volgens de organisatie is de Spanjaard zeer gecharmeerd van het kampioenschap.

De verwachting is dat Fernando Alonso in 2019 zijn werkzaamheden in het World Endurance Championship combineert met een full-time IndyCar-campagne. Wat Alonso daarna gaat doen ligt nog open, maar Formule E-baas Alejandro Agag helpt hem graag de gaten in zijn agenda op te vullen:

"We zullen alles op alles zetten om hem voor het seizoen 2019/2020 naar de Formule E te halen", zo laat Agag in gesprek met de South China Morning Post weten.

"Ik heb regelmatig met Fernando mogen spreken en hij is echt gecharmeerd van de Formule E. Hij is heel nieuwsgierig naar de nieuwe auto, die hij er bovendien erg gaaf uit vindt zien. Daar raakt hij maar niet over uitgepraat."

Komend seizoen maakt Felipe Massa, voormalig teamgenoot van Fernando Alonso, zijn Formule E-debuut. Net zoals Alonso dat zou zijn, is ook Massa een waardevolle toevoeging van het kampioenschap:

"Massa is een geweldige coureur met een enorme fanschare over de hele wereld. Hij is zeer waardevol voor de Formule E. Ik denk sowieso dat we op de Formule 1 na het sterkste deelnemersveld van de wereld hebben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen