Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andretti Formula Racing

Formule E-kampioen trekt fel van leer: "Andretti verdient een kans in de F1"

Regerend Formule E-kampioen en Red Bull-simcoureur Jake Dennis vindt dat Andretti Formula Racing een kans in de Formule 1 verdient. Dennis is namens het Amerikaanse team actief in de elektrische raceklasse en spreekt zich duidelijk uit.

Dennis Tokyo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sam Bloxham / Formula E

Het verhaal van Andretti Formula Racing is bekend. Het team wil graag tot de Formule 1 toetreden, maar liep na een goedkeuring van de FIA tegen een negatief advies van de FOM aan. Het gevolg? Geen toetreding in 2025 en 2026 en een droom die voorlopig in duigen viel. Toch zit Andretti niet stil, want ze openden deze week een nieuw hoofdkwartier in Silverstone. Het gebouw moet het team een nieuw steuntje in de rug geven richting een mogelijke toetreding. Jake Dennis rijdt voor Andretti in de Formule E en stelt tegenover RacingNews365 dat ze een kans in de Formule 1 verdienen.

"Ik denk oprecht dat Andretti het verdient", stelt Dennis. "Ze hebben genoeg gewonnen en zijn kampioen in de Formule E en de IndyCar. Ons budget is bijna eindeloos. We hebben geweldige middelen en nemen steeds meer mensen aan. We zijn nu al niet al te ver verwijderd van het werknemersaantal van Haas en zijn nog maar op een kwart van wat we willen bereiken."

'Heel interessant'

Mede daarom hebben Andretti en Dennis de droom nog niet opgegeven. "Hopelijk heroverwegen ze hun besluit als we blijven pushen en laten zien wat we aan de Formule 1 kunnen toevoegen. Persoonlijk is het een beetje te laat. Ik ben dan te oud, maar het is uiteraard fantastisch om op dit moment onderdeel van Andretti te zijn. De hoofdkwartieren in de Verenigde Staten en Silverstone zien er indrukwekkend uit en ik kijk uit naar de toekomst."

Maar wat zou Andretti dan toevoegen aan de Formule 1? "Een competitief, Amerikaans team met een grote motorleverancier (General Motors red.). Dat bouwen we met ze op. Ik denk niet dat er iets vergelijkbaars bestaat, twee Amerikaanse merken die samenwerken om de auto en de motor te bouwen. Ik denk dat Andretti een heel interessant team is voor de Formule 1 en dat ze er ook de ruimte voor hebben. Er staan nu twintig auto's op de grid, er is genoeg ruimte voor elf teams."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez