Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule E mag wederom voormalig Formule 1-coureur verwelkomen

Het contingent voormalig Formule 1-coureurs dat hun geluk beproeft in de elektrische Formule E-klasse, wordt steeds groter. De 26-jarige Felipe Nasr, die twee seizoenen actief was in de koningsklasse van de autosport, zal vanaf de eerstvolgende ePrix zijn opwachting maken.

Nasr, een Braziliaan met Libanese roots, debuteerde in 2015 voor het team van Sauber en moest twee jaar later het veld ruimen omwille van financiële redenen. Nadien trok Nasr richting de Verenigde Staten, om vorig jaar het prestigieuze IMSA-kampioenschap te winnen.

Het doorgaans goed ingelichte e-racing365 kan onthullen dat Nasr in de komende ePrix, die plaatsheeft op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad, het zitje van Maximilian Günther bij Dragon Racing inneemt. De Braziliaan zou vanwege IMSA-verplichtingen de ePrix van Rome (13 april) over moeten slaan, om gedurende de rest van het seizoen wel aan te treden. Günther (21), die ruim een maand geleden in de ePrix van Ad Diriyah zijn Formule E-debuut mocht maken, kan niet buigen op een succesvolle samenwerking met Dragon Racing, het team waarvoor hij reed. De Duitser kwam niet verder dan twee finishes buiten de punten en een uitvalbeurt in Santiago. Dragon Racing wordt overigens gerund door Jay Penske, de zoon van de legendarische Roger Penske. In zijn Formule 1-tijd scoorde Nasr 29 WK-punten, waarvan er 27 werden behaald in het seizoen 2015. Door negende te worden in de Braziliaanse GP van 2016 noteerde Nasr een ontzettend belangrijk resultaat voor toenmalig werkgever Sauber - de Zwitserse stal klom daardoor over Manor heen in het constructeurs-WK en kreeg daardoor meer prijzengeld voor 2017.

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract