Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule E presenteert spectaculaire nieuwe FE-bolide

Volgende week staan er diverse teampresentatie in de Formule 1 op het programma. Voor het zover is steelt de Formule E de spotlights met de nieuwe bolide voor het volgende seizoen.

De nieuwe generatie Formule E-bolides doet wat minder futuristisch aan dan de huidige bolides, maar oogt daarom niet minder spectaculair. De huidige bolides worden gekenmerkt door een revolutionair uiterlijk, maar staan wat verder weg van wat een formuleauto volgens velen zou moeten zijn. Met de nieuwe auto lijkt de Formule E een stap terug te doen richting een wat meer conventioneel ontwerp. Zo behoren dichte wielkasten volgend jaar weer tot het verleden, en doen twee naar binnen 'gevouwen' vleugelelementen achter op de 'Gen2 EVO' toch wat meer denken aan een conventionele achtervleugel. De nieuwe auto's gaan vanaf het seizoen 2020-2021 ingezet worden in het Formule E-kampioenschap. In de Formule E zijn twee Nederlanders actief, te weten Nyck de Vries (Mercedes) en Robin Frijns (Envision Virgin Racing). Scroll hieronder door het album om de nieuwe bolide te bekijken.

1224633697938202627

Introducing the #Gen2EVO ⚡️ Will make competitive debut in 2020/21 season of the ABB FIA Formula E Championship ✅ Updated futuristic design ✅ Reprofiled front wing, aggressive new dorsal fin and distinctive curved rear wing ✅ pic.twitter.com/mexhYVw5o7 — ABB Formula E (@FIAFormulaE) February 4, 2020

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden