Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule E-project Mercedes krijgt steun van F1-team

Het Formule E-project van Mercedes kan rekenen op de steun van het het Mercedes Formule 1-team. Dat stelt Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff.

Mercedes gaat de volledig elektrische krachtbron voor de Formule E ontwikkelen in Brixworth, daar waar ook de succesvolle V6-turbo's van Mercedes het levenslicht zien. Daarnaast mag de Formule E-afdeling rekenen op de steun en expertise van de Formule 1-afdeling in Brackley en gaat Mercedes-partner HWA het team op de circuits runnen. "Ik kan me geen betere driehoeksverhouding voorstellen" , zo blikt Mercedes motorsportbaas Toto Wolff optimistisch vooruit.

"Die drie afdelingen vormen de perfecte basis voor het nieuwe Mercedes Formule E-team. We weten dat de competitie in de Formule E sterk is daarom gaan we de nieuwe uitdaging vol energie, maar met gepaste bescheidenheid aan." Volgens Wolff kan het Formule 1-motorproject de hoeksteen vormen voor de aandrijving van Mercedes' Formule E bolide: "De ontwikkeling van ons eigen ERS-systeem heeft ons veel inzicht gegeven in de basis van een elektrische motor."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'