Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Foto’s: Formule 1-fabriek Caterham ligt er compleet vervallen bij

In de high-tech wereld van de Formule 1 lopen de zaken veelal als een Zwitsers uurwerk, maar wanneer een team ermee op moet houden vanwege financiële problemen, dan kan de boel zomaar als een kaartenhuis ineenstorten. Het laatste gebeurde aan het eind van 2014 met het team van Caterham, wat duidelijk te zien is op deze nieuwe foto's.

Altijd al willen weten hoe een Formule 1-fabriek eruit komt te zien wanneer deze vijf jaar niet operationeel is? Zoek dan niet verder. Een Britse fotograaf heeft recentelijk de voormalige Caterham-fabriek bezocht in Leafield en daar ontdekte hij in wat voor een macabere staat het gebouw zich bevindt. De foto's geven weer hoe de muren, gangen, deuren en andere aspecten van de fabriek in verval zijn geraakt sinds het team de boel na 2014 moest opdoeken, waarbij duidelijk is dat ongewenste bezoekers ook flink huis hebben gehouden in de vervallen fabriek. Het geeft een bizarre blik achter de schermen van wat ooit een miljoenenoperatie was.

1215918639133732864

Such a shame. Leafield January 2020. Pictures from someone called Kimmy on Facebook pic.twitter.com/VNsXCVZ6Fs — CATERHAM F1 RESTORATION (@KevTs) January 11, 2020

In het verleden zijn er ook 'urban explorers' naar binnen geglipt om videomateriaal te schieten van de vervallen fabriek. Hieronder bekijk je hoe het gebouw er twee jaar geleden uitzag.

OMR_yeejNDo

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"