Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Foto's: zo ziet de Formule 1-grid van 2022 er tot nu toe uit

Zes van de tien Formule 1-teams hebben hun bolide voor komend seizoen al gepresenteerd. Bekijk hieronder de foto's!

Woensdag hebben we een kleine pauze in het 'presentatieseizoen' van de Formule 1. Tot nu toe hebben Haas F1, Red Bull, Aston Martin, McLaren, AlphaTauri en Williams hun livery en/of bolide voor komend seizoen gedeeld. Hoe zien ze er uit? RacingNews365 zet alle onthulde bolides voor je op een rijtje.

Haas VF-22

Haas was het eerste Formule 1-team dat haar bolide presenteerde aan het grote publiek, al was het een digitale versie. Op 4 februari werd de VF-22 onthuld, de bolide waar de Amerikaanse renstal al zeer vroeg mee is begonnen. 2021 liet de renstal namelijk schieten. De daadwerkelijke bolide zullen we nog niet zien totdat de wintertestdagen in Barcelona afgetrapt worden op 23 februari.

Red Bull RB18

Vijf dagen na de presentatie van Haas volgde ook Red Bull. Hier werd een fysiek model gepresenteerd, al was het grotendeels het standaard FIA-model met de livery van de Oostenrijkse renstal. Ook het team van Max Verstappen en Sergio Perez houdt de details van de RB18 dus nog even geheim, al zien we het uiterlijk al wel met prominente nieuwe sponsoren, waaronder Oracle.

Aston Martin AMR22

Aston Martin trakteerde de fans op de eerste 'echte' autopresentatie van 2022. De renstal liet de échte AMR22 zien vanuit het hoofdkwartier in Gaydon. Voor het eerst zagen we hoe de 2022-bolides er écht uit komen te zien, al blijken er best wat verschillen tussen de teams te zijn. Na de presentatie ging het team nog een stapje verder, want de AMR22 was zelfs al op het circuit te bewonderen tijdens de shakedown op Silverstone.

McLaren MCL36

Ook McLaren liet haar echte 2022-bolide zien aan de fans. Vanuit Woking werd de trots voor komend seizoen gepresenteerd, de MCL36. Naast de technische details kwam het team met een nieuwe livery, wat erg lijkt op de Gulf-livery die we ook zagen tijdens de GP van Monaco.

AlphaTauri AT03

Ook AlphaTauri ging voor een online onthulling. Pierre Gasly en Yuki Tsunoda waren te zien in de video, waarbij het fashionmerk ook werd gepromoot. Na de presentatie kwam de AT03 ook nog in actie op het circuit, maar het team wist dit verborgen te houden voor het publiek. Dit is goed nieuws voor Red Bull, want de achterkant van de AlphaTauri-bolide is hetzelfde als die van het topteam...

Williams FW44

Williams is tot vooralsnog het zesde en laatste team wat haar bolide heeft gepresenteerd. Op dinsdag 15 februari werd de FW44 onthuld, wat ook weer een presentatie was met het standaard FIA-model. Even later deelde de renstal echter foto's van de echte bolide tijdens de shakedown op Circuit Silverstone.

En Mercedes en Ferrari?

Nog vier teams moeten hun bolide presenteren. Alfa Romeo zal dit pas doen na de testdagen en de presentatie van Alpine staat gepland voor 21 februari, de dag voor de eerste testdag in Barcelona. Topteams Mercedes en Ferrari zullen hun bolide deze week al onthullen. Op donderdag 17 februari wordt de F1-75 van de Scuderia onthuld en op vrijdag 18 februari zien we de W13 van Lewis Hamilton en George Russell.

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"