Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Fout na fout bij Alpine: teambaas Szafnauer eist verbetering

De GP van Bahrein was er voor Esteban Ocon en Alpine eentje om snel te vergeten. De Fransman kreeg liefst drie tijdstraffen aan zijn broek en uiteindelijk ook nog een DNF achter zijn naam. Teambaas Otmar Szafnauer houdt de moed erin. "We kunnen nog genoeg punten pakken."

Ocon Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bij de start in Bahrein ging het al fout voor Esteban Ocon, die zijn wagen niet goed in het startvak zette: vijf seconden tijdstraf. Daarna ging het van kwaad tot erger. De vijf seconden pakte het team bij de eerste pitstop van de Fransman, maar de eerste monteur begon al na 4,6 seconden te sleutelen: tien seconden tijdstraf. En bij het nemen van de tweede straf reed Ocon ook nog eens te hard in de pitstraat: vijf seconden straf. Omdat de Alpine-coureur toen al op de laatste plek reed, haalde zijn team hem maar helemaal naar binnen.

Teambaas Otmar Szafnauer hoopt de problemen snel achter zich te laten. "Allemaal fouten die we niet mogen maken op dit niveau. We moeten dit goed bekijken en deze niet herhalen. Normaal maken we dit soort fouten niet. Hoe we anders hadden kunnen eindigen? Lance Stroll (die de race als zesde eindigde, red.) stond net voor ons. De vraag is of we hem hadden kunnen verslaan als we een normale race hadden gehad. Ik weet het niet. We moeten dit analyseren en het beter gaan doen", vertelde hij tegen onder meer RacingNews365.

Nog nooit gezien

Szafnauer snapte niets van de gemaakte fouten. "Te vroeg gaan werken aan een wagen... Ik heb dit nog nooit gezien. We hebben een goed systeem om dit te voorkomen. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat het niet meer zal gebeuren."

De teambaas verwacht ook dat Ocon zijn lessen zal trekken uit de gebeurtenissen in Bahrein. "Niet in de goede positie staan bij de start, daar zal hij van leren. Ik denk dat we naar de toekomst kunnen kijken en dat we probleemloze races gaan rijden. Als dat gebeurt en Pierre Gasly kan zich ook nog eens goed kwalificeren en we hebben beide coureurs in de top 10, dan denk ik dat we nog veel punten kunnen pakken."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië