© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Foutloze Max Verstappen is de toekomst van de Formule 1'

30 mei 2018 11:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Voormalig F1-coureur Martin Brundle hoopt dat de Grand Prix van Monaco een keerpunt is voor Max Verstappen. De Nederlander is dit seizoen bij teveel incidenten betrokken en verspeelt daarmee zijn talent.

'Voor het eerst uitte Red Bull kritiek op Verstappen'

Brundle staat in de paddock te boek als een van de grootste bewonderaars van Max Verstappen, maar de Brit plaats ook een kritische noot. De Red Bull-coureur vergooit zijn talent nog te vaak met onnodig en soms domme acties.

"Toen Max in China in de achterkant van Vettel reed dacht ik dat dit een keerpunt zou zijn. Dat hij iets minder risico's zou nemen in de gevechten en wat berekender zou rijden. Met zijn crash in de vrije training vergooide hij alle kansen op een glorieuze overwinning. Het was voor het eerst dat de teamleiding van Red Bull kritiek uitte op Verstappen", blikt Brundle in zijn column voor Sky Sports terug.

"Op de grid vertelde Max mij dat zijn enige focus was om de race uit te rijden. Hij reed een uitstekende race en klom op tot de negende positie. Hij had een hard gevecht met Sainz, maar dat was nodig en voor de rest reed hij met zijn verstand."

Brundle hoopt wel dat Verstappen zijn talent in de komende races weet te benutten. 

"Hij moet zijn verbluffende talent niet weggooien door veel incidenten als onbelangrijk of niet zijn schuld te bestempelen. Toe moeten kijken hoe Ricciardo feestvierde op het podium moet zelfs het vertrouwen van Max aangetast hebben.We hebben hem nodig in topvorm, maar met alle vier de wielen de juiste richting op. Verstappen is de toekomst van de Formule 1, samen met enkele andere snelle coureurs."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen