Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Franchitti haalt hard uit naar Haas F1-teambaas Steiner

De relatie tussen het Amerikaanse Haas F1-team en de Indycar-coureurs is wederom verstoord. Eerder dit jaar kwam het al tot een aanvaring na uitlatingen van teambaas Steiner over de kwaliteit van de Amerikaanse coureurs.

Begin dit jaar liet Steiner weten dat er geen enkele Indycar-coureur goed genoeg is om plaats te nemen in het F1-team van Haas. Een storm van kritiek barstte los vanuit de Indycar-coureurs. Nu enkele maanden later haalt Steiner wederom de woede op de hals van diverse Indycar-coureurs. Voormalig Indycar-coureur, en grootheid, Dario Franchitti begrijpt niets van de 'domme' uitlatingen van Steiner. De Haas F1-teambaas liet weten dat het de doodsteek van de F1 zou zijn als er geracet wordt met 'standaard' auto's zoals in de Indycar.

Franchitti schuwt het niet om zijn mening te geven en is meer dan duidelijk en cynisch. "Ja, wie wil er nu kijken naar een raceklasse met inhaalacties en waarin coureurs het verschil maken? Er is een groot verschil tussen enkele standaardonderdelen en vereenvoudiging." "Is het niet zo dat de auto van Haas ontwikkeld wordt door anderen? Het lijkt erop dat het enige talent van Steiner is om misplaatste opmerkingen te plaatsen." Franchitti kreeg bijval van voormalig F1-coureur Alexander Rossi, die momenteel aan de leiding gaat in de Indycar. Franchitti won liefst drie keer de Indy500 en pakte liefst vier keer de Indycar-titel.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"