Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Franse coureurs gaan de Formule 1 domineren'

Renault-adviseur en viervoudig wereldkampioen Alain Prost weet het zeker: De Franse rijders in de Formule 1 gaan grote successen boeken in de sport.

Het gaat sowieso goed met Frankrijk in de Formule 1. Dit jaar staan er met Romain Grosjean, Esteban Ocon en Pierre Gasly drie Fransmannen op de grid en voor het eerst sinds jaren staat de Grand Prix van Frankrijk weer op de Formule 1-kalender. Viervoudig wereldkampioen Alain Prost is blij met de nieuwe generatie Franse coureurs, zo laat hij aan Motorsport.com weten: "Ik denk dat we op dit moment een goede generatie van Franse coureurs op de grid hebben staan. Ze zijn sterk, hebben veel ervaring en gaan grote successen boeken in de Formule 1." Voordat Grosjean een vaste waarde in de Formule 1-paddock werd, stond de Formule 1 lange tijd droog qua Franse inbreng: "De successen voor een land komen en gaan in vlagen. Nu Renault weer met een eigen fabrieksteam actief is, zie je de sport in Frankrijk groeien."

Voor Alain Prost heeft het geen meerwaarde om zo snel mogelijk een Fransman in de Renault-bolide te zetten, hoe mooi een dergelijk Frans huwelijk ook klinkt. "We hebben met Nico Hulkenberg en Carlos Sainz op dit moment twee toprijders in dienst. Mochten we op enig moment een Franse coureurs kunnen inlijven die nóg beter is, zullen we dat niet nalaten. Maar het aantrekken van een landgenoot is geen doel op zich."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'