Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule E

Frijns en De Vries grijpen naast podium in chaotische Formule E-race in Mexico, Wehrlein wint

De ePrix van Mexico 2022 is gewonnen door Pascal Wehrlein. De Duitser van Porsche was samen met zijn teamgenoot enorm dominant. De Nederlanders eindigden op P6 en P7, waar ze ook waren gestart. Het zag er echter lang uit dat Frijns een podium kon gaan halen.

Frijns Mexico 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Envision Racing

Met Pascal Wehrlein vanaf poleposition en de twee Nederlanders Nyck de Vries en Robin Frijns vanaf P6 en P7, ging de ePrix van Mexico van start. Op de klok stonden 45 minuten + 1 ronde. Iedereen kwam goed weg bij de start, op Alexander Sims na. De Brit viel al snel uit door een mechanisch probleem, maar het had geen gevolgen voor de wedstrijd.

De top drie, bestaande uit Wehrlein, Edoardo Mortara en Andre Lotterer kozen er vervolgens al snel voor om gebruik te maken van Attack Mode. Deze moest tijdens de race twee keer geactiveerd worden, waardoor de coureurs twee keer vier minuten extra vermogen tot hun beschikking kregen. In het proces veroverde Mortara de leiding van de race.

De Vries valt terug

Nyck de Vries, die vanaf P6 was vertrokken, viel in de beginfase van de race terug. Frijns ging hem voorbij, waarna Nick Cassidy en Mercedes-teamgenoot Stoffel Vandoorne dat ook deden. Zo lag De Vries met nog een half uur te gaan op plek negen, terwijl Frijns zich had genesteld op plek zes.

Inmiddels maakte iedereen enthousiast gebruik van beide Attack Modes. Vooraan het veld wist Vergne zich daardoor op te werken naar de tweede plaats, terwijl de twee Porsche-coureurs langzaam terrein verloren en terugzakten naar P3 en P4. Frijns maakte met een knappe inhaalactie een plekje goed en klom op naar P5, ten koste van Lucas di Grassi. De Vries bleef steken op P9.

Porsche rukt op

Met nog zo'n twintig minuten op de klok zagen we links en rechts mooie gevechten op de baan, die zorgden voor veel spektakel. Dat was echter vooral in het middenveld het geval, want de top vijf veranderde in die fase niet. Toen er nog een kwartier op de klok stond was iedereen door zijn Attack Modes heen en was het een sprint naar de finish, zonder daarbij te veel energie te verspillen.

Porsche had in het slotkwartier nog energie over ten opzichte van haar concurrenten en Wehrlein en Lotterer maakten daar dankbaar gebruik van. Als een warm mes door de boter rekenden beide coureurs af met zowel Vergne als Mortara, om zo op P1 en P2 terecht te komen. Frijns deed vrolijk mee en klom mee naar P3, ten koste van Mortara.

Frijns valt terug in chaotische slotfase

De Porsches verdwenen ondertussen aan de horizon in de slotfase, terwijl Frijns met man en macht zijn derde plaats moest verdedigen. Hij had inmiddels een peloton aan coureurs achter zich, en wist zijn podiumpositie niet te behouden. Vergne wurmde zich voorbij de Nederlander, net als Antonio Felix da Costa en Mortara.

Het was uiteindelijk Wehrlein die de race won, gevolgd door Lotterer. Vergne completeerde het podium. Frijns viel in de slotfase nog ver terug, nadat hij veel energie moest besparen in de slotronden. Hij kwam als zevende over de finish. De Vries wist hem door goed energiemanagement tijdens de laatste ronde nog in te halen en werd zesde.

Ook interessant:

Zo werkt de Formule E in 2022

Het is nog even wachten op de F1, maar de autosportfans worden al wel getrakteerd op actie bij de Formule E. In 2022 verandert er van alles in de elektrische sport. Na het zien van deze video ben jij weer helemaal op de hoogte!

Formule E-nieuws RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP