Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Frijns grijpt nipt naast pole, drama en zware crash voor teamgenoot Buemi

Robin Frijns start de E-Prix in Saoedi-Arabië zaterdagavond om 18:00 uur Nederlandse tijd vanaf P2. Zijn teamgenoot kwam er wat minder vanaf tijdens de kwalificatie.

Robin Frijns Saudi Arabia 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Simon Galloway

Na een teleurstellende eerste race in Saoedi-Arabië op vrijdag - Robin Frijns kwam niet verder dan P10 - heeft hij op zaterdag meer kans op succes. In een enerverende kwalificatie pakte hij namelijk een plekje op de eerste startrij. De pole werd het niet voor de Envision-coureur, want die ging naar de pijlsnelle Oliver Rowland in zijn Nissan.

In de finale van de kwalificatie rekende Rowland ruim af met Frijns (-0,274), nadat hij in de halve finale eerder al gehakt had gemaakt van Nick Cassidy in zijn Jaguar. Frijns was in de andere halve finale op zijn beurt net wat sneller dan zuiderbuur Stoffel Vandoorne, die samen met Cassidy op de tweede startrij aan de start zal staan.

Drama voor Buemi

Een zwaar teleurstellende kwalificatie was het voor Sebastien Buemi. De Red Bull-testcoureur crashte in zijn Envision-bolide en moet de race laten schieten. Zijn auto is te zwaar beschadigd. Hij zou eigenlijk vanaf P11 starten, maar iedereen daarachter schuift nu dus een plekje op.

De Vries kan in zijn tegenvallende Mahindra-bolide vooralsnog weinig indruk maken bij zijn terugkeer in de Formule E-klasse. Hij kwam niet verder dan P18 in de kwalificatie. Toch was er iets positiefs te melden, want hij versloeg zo wel zijn teamgenoot Edoardo Mortara.

De winnaar van vrijdag, Jake Dennis, zal van ver moeten komen om er zaterdag een dubbelslag van te maken. Hij bleef tijdens de kwalificatie namelijk steken op P15.

Bekijk hieronder de crash van Buemi.

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer