Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Frijns grijpt nipt naast zege in Formule E-race Portland

Robin Frijns heeft nipt naast de overwinning gegrepen tijdens de tweede Formule E-race in Portland. Antonio Felix Da Costa ging er net als op zaterdag met de zege vandoor.

Frijns São Paulo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Dom Romney / Formula E

Antonio Felix da Costa was het peloton opnieuw de baas en doet zo volle bak mee om de titel. In wat opnieuw een dramatische race was op de Portland International Raceway, navigeerde Da Costa door de chaos waardoor Cassidy maar een kleine voorsprong heeft in de aanloop naar de Formule E-finale in Londen.

Da Costa heeft nu vier van de laatste vijf races gewonnen en is een outsider voor de titel, terwijl Robin Frijns en Mitch Evans het podium completeerden. Pascal Wehrlein eindigde als vierde, waardoor vijf coureurs in Londen nog om de titel strijden. 

Evans en Wehrlein hebben slechts 12 punten achterstand op Cassidy. 

Racestart - Schade Wehrlein

Jean-Eric Vergne startte vanaf poleposition nadat hij in het laatste duel de winnaar van zaterdag, Antonio Felix da Costa, had verslagen. De voormalig Formule 1-coureur pakte zo het record van meeste polepositions.

Vlak voordat de race begon waren alle ogen gericht op de lucht, want er verschenen plotseling donkere wolken. Titelkandidaat Nick Cassidy startte als zesde, Pascal Wehrlein als zevende en Mitch Evans op P11.

De race was één ronde korter dan die van zaterdag. Bij het doven van de lichten was het Da Costa die de beste start kende en de eerste bochten aanviel, terwijl Cassidy terugviel. 

De openingsronden waren 1,5 seconde sneller dan in race één. In de titelstrijd was er drama in de zesde ronde, toen Wehrlein zijn voorvleugel verloor nadat hij Edoardo Mortara had geraakt, maar wel door kon rijden.

Teleurstelling was er voor Sebastian Buemi, die kortstrondig leidde, omdat hij een drive-through penalty kreeg voor een technische fout. Hierdoor kwam Vergne aan de leiding.

Drama in Cassidy

De rondetijden verbeterden aanzienlijk naarmate de race vorderde, wat resulteerde in hectische inhaalacties en incidenten. De voorvleugel van Wehrlein viel er bijvoorbeeld af schoot onder de auto van Sam Bird door. 

Een ronde later vonden er nog meer incidenten plaats. Cruciaal was dat zowel Cassidy als Dennis erbij betrokken waren en een pitstop maakten voor reparaties. Caio Collet, Nyck de Vries en Jake Hughes moesten ook naar binnen. Het leek er zo op dat de hoop van Cassidy voorbij was.

Maar met nog acht ronden te gaan kwam er de safety car op de baan vanwege grote brokstukken op het circuit. Frijns reed aan de leiding, voor Da Costa, Wehrlein, Vergne en Evans. Hierdoor kwamen de coureurs een pitstop hadden gemaakt weer in beeld. De safety car-situatie van twee ronden was klaar in ronde 20, waarna er nog zeven ronden te gaan waren.

Frijns mocht het tempo bepalen, maar viel meteen terug tot achter Da Costa. Evans ging er eens goed voor zitten en haalde vier ronden voor het einde Vergne en Wehrlein in voor de derde plaats.

Derde werd al snel tweede, omdat de Jaguar-coureur zich een weg langs Frijns baande. Evans vloog, terwijl Cassidy op de 15e plaats bleef steken. Frijns heroverde echter de tweede plaats in de voorlaatste ronde. 

De strijd om de zege ging tussen Da Costa en Frijns in de laatste ronde, terwijl Evans derde lag. Frijns dreigde wel, maar da Costa hield stand en pakte zijn vierde overwinning uit de laatste vijf races. Evans completeerde het podium, voor Wehrlein op de vierde plaats. Cassidy scoorde geen punt.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Max vs. Lando Horner onthult gesprek tussen Verstappen en Norris na clash in Oostenrijk