Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Frijns hoopvol voor race 2 na drama in eerste Formule ePrix in Saoedi-Arabië

De eerste race van het seizoen verliep teleurstellend voor Robin Frijns. Waar landgenoot Nyck de Vries de E-Prix van Saoedi-Arabië wist te winnen, moest Frijns genoegen nemen met een zestiende plaats in Diriyah.

Het raceweekend in Saoedi-Arabië begon veelbelovend voor Robin Frijns. De Limburger was in het nieuwe kwalificatieformat van de Formule E het snelste in groep A en kwalificeerde zich uiteindelijk als zevende. Frijns had echter een mindere start en verloor meteen twee plaatsen. Na een kwartier racen tikte de Envision-coureur met zijn auto de achterkant van de bolide van Oliver Rowland aan. De Brit belandde door het contact in de muur en kon zijn race niet vervolgen. Frijns viel door de aanvaring terug naar de veertiende plek en had schade aan de voorkant van zijn auto. De Limburger probeerde daarna nog enkele plekken goed te maken, maar kreeg een drive through penalty aan zijn broek van de stewards vanwege het gevecht met Rowland, en finishte uiteindelijk als zestiende. Na deze teleurstelling weet de Nederlander toch nog positief te blijven. "Ik denk dat we vandaag hebben laten zien dat we in de kwalificatie een goede snelheid te pakken hadden", blikt Frijns terug.

Frijns hoopvol voor race 2

De Envision-coureur heeft gelukkig op zaterdag alweer een kans om het teleurstellende resultaat van de eerste race goed te maken. De Formule E rijdt zaterdag op hetzelfde circuit in Saoedi-Arabië nog een E-prix. Frijns is optimistisch en denkt dat de kwalificatie erg belangrijk gaat zijn. "Ik hoop op een sterke kwalificatie. Hopelijk kunnen we de Mercedes-auto's in de kwalificatie en de race uitdagen. Laten we zien wat er gebeurt", reageert de Limburger na afloop van de eerste race van deze double header . Teamgenoot van Frijns, Nick Cassidy, kende een betere race. De Nieuw-Zeelandse coureur finishte als zevende. Het team van Mercedes had het beste voor mekaar. De Duitse renstal wist een één-tweetje te halen met Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne en het was de Nederlander die als eerste over de finish kwam .

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje