Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Frijns 'verliest' Formule E-zege, maar heeft er vrede mee

Wat een slotfase van de Formule E-race gisteren in New York! De hemelsluizen gingen open, waardoor menigeen van de baan schoot, behalve Robin Frijns. Hij pakte zo de leiding en dus de overwinning! Of toch niet? Frijns zelf snapt 't wel.

Robin Frijns liet een zeer sterk staaltje racen zien door zich als één van de weinige coureurs in de Formule E staande te houden toen de hemelsluizen volle bak opengingen . Hij kwam zo aan de leiding te liggen, waarna even later de race werd stopgezet en uiteindelijk ook afgevlagd. Had Frijns gewonnen? Nee, zeker niet. De omstandigheden waren nu eenmaal zo dat er onmogelijk nog gereden kon worden. Iedereen die er vanaf was gegaan, viel eigenlijk ook niks te verwijten. En los daarvan schrijven de reglementen voor dat er wordt teruggegrepen naar de tussenstand van een ronde eerder.

Frijns toont begrip

En dus won Nick Cassidy, voor Lucas di Grassi en Frijns. Laatstgenoemde is daar overigens ook niet zuur om. Dat hij zijn bolide wist te controleren, betekent wat hem betreft niet dat de anderen fouten maakten: "Na driekwart van de race is het profiel al bijna van de banden, waardoor je bijna met slicks op een natte baan rijdt." "Ik remde wat vroeger, maar zag door de spray evengoed niks. Toen die spray verdween, zag ik Lucas (di Grassi, red.) zijwaarts voor me. Gelukkig remde ik dus vroeger een haalde ik de bocht." In het kampioenschap bezet Robin Frijns de vijfde plaats met 96 punten. Hij staat daarmee twee posities voor landgenoot Nyck de Vries (77 punten). Klassementsleider is Edoardo Mortara. Hij heeft al 142 punten in de knip. Op zondag wordt het volledige raceprogramma in New York nog eens dunnetjes overgedaan met nóg een kwalificatie en nóg een race in de metropool.

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024