Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Robin Frijns

Frijns 'verliest' Formule E-zege, maar heeft er vrede mee

Wat een slotfase van de Formule E-race gisteren in New York! De hemelsluizen gingen open, waardoor menigeen van de baan schoot, behalve Robin Frijns. Hij pakte zo de leiding en dus de overwinning! Of toch niet? Frijns zelf snapt 't wel.

Frijns New York
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Envision Racing

Robin Frijns liet een zeer sterk staaltje racen zien door zich als één van de weinige coureurs in de Formule E staande te houden toen de hemelsluizen volle bak opengingen. Hij kwam zo aan de leiding te liggen, waarna even later de race werd stopgezet en uiteindelijk ook afgevlagd.

Had Frijns gewonnen? Nee, zeker niet. De omstandigheden waren nu eenmaal zo dat er onmogelijk nog gereden kon worden. Iedereen die er vanaf was gegaan, viel eigenlijk ook niks te verwijten. En los daarvan schrijven de reglementen voor dat er wordt teruggegrepen naar de tussenstand van een ronde eerder.

Frijns toont begrip

En dus won Nick Cassidy, voor Lucas di Grassi en Frijns. Laatstgenoemde is daar overigens ook niet zuur om. Dat hij zijn bolide wist te controleren, betekent wat hem betreft niet dat de anderen fouten maakten: "Na driekwart van de race is het profiel al bijna van de banden, waardoor je bijna met slicks op een natte baan rijdt."

"Ik remde wat vroeger, maar zag door de spray evengoed niks. Toen die spray verdween, zag ik Lucas (di Grassi, red.) zijwaarts voor me. Gelukkig remde ik dus vroeger een haalde ik de bocht."

In het kampioenschap bezet Robin Frijns de vijfde plaats met 96 punten. Hij staat daarmee twee posities voor landgenoot Nyck de Vries (77 punten). Klassementsleider is Edoardo Mortara. Hij heeft al 142 punten in de knip.

Op zondag wordt het volledige raceprogramma in New York nog eens dunnetjes overgedaan met nóg een kwalificatie en nóg een race in de metropool.

Ook interessant:

Deze updates kan Verstappen dit jaar nog verwachten van Red Bull

Max Verstappen kan dit jaar (als er niks geks gebeurt) nog minimaal vier updates verwachten voor zijn RB18 van Red Bull. Wat deze upgrades zijn en wanneer deze naar verwachting zullen komen check je in de video hieronder.

7 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"