Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

"Frustratie Verstappen is deel van het groeiproces van Red Bull"

De Grand Prix van Japan liep voor Max Verstappen uit op een grote deceptie. Het was niet voor het eerst dat de Nederlander na de zomerstop er niet aan te pas kwam. Volgens Olav Mol is er echter niet veel aan de hand. Het huidige seizoen is en blijft volgens hem nog altijd een overgangsjaar.

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan was het gat tussen polesitter Sebastian Vettel en Max Verstappen ruim zeven tienden van een seconde. Na afloop van de kwalificatie gaf de Red Bull-coureur aan dat hij er flink de pee in had. Elke keer gaat er wel wát fout, zo riep Verstappen na afloop. Zijn team zou bovendien te conservatief te werk gaan. Volgens Formule 1-commentator Olav Mol hoort de onvrede van de Nederlander er simpelweg bij: "Het is denk ik deel van het groeiproces. Als Max echter wil dat het anders gaat, dan moet hij eens met zijn vuist op tafel slaan. Hij is de leidende man binnen het team, dus als er dingen zijn waarvan hij weet dat ze anders moeten, dan moet hij dat aangeven", zo vertelt Mol aan tafel bij Peptalk . Mol benadrukt dat het huidige seizoen een overgangsjaar is voor de Red Bull-Honda-combinatie. Dat vergeet men namelijk wel eens: "Voor Verstappen is dit niet het juiste moment om met zijn vuist op tafel te slaan. We vergeten allemaal snel dat dit het eerste jaar is dat Red Bull en Honda samenwerken. De motor was niet altijd betrouwbaar en Honda zei dat dat opgelost zou worden, waarna er in 2020 voor de wereldtitel voor de wereldtitel zal worden gestreden." "Op Helmut Marko na, en die moet je niet altijd even serieus nemen, heeft niemand bij Red Bull-Honda geroepen dat ze dit seizoen wel eens even wedstrijden zouden gaan winnen. Zo is de sport nou eenmaal. Geen enkel team weet van te voren dat ze kampioen gaan worden. In de racesport weet je bovendien nooit iets zeker", zo concludeert de Ziggo Sport -commentator.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren uitgebreid terugblikken op de Grand Prix van Japan.

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein