Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Frustraties bij Alonso na wederom een tegenvallende race

Hoewel de Formule 1-bolide van Alpine zeer competitief is op het middenveld, gaat het bij Fernando Alonso nog niet allemaal zoals hij zou willen. De snelheid is er, maar de resultaten blijven uit.

Na een spannend gevecht met teamgenoot Esteban Ocon sloeg het noodlot toe voor Fernando Alonso tijdens de GP van Saoedi-Arabië. Alpine was onderweg naar een sterke dubbele puntenfinish, maar een probleem bij de A522 van Alonso gooide roet in het eten. De Spanjaard scoorde in de eerste twee races van het seizoen in totaal twee punten. "Onze natuurlijke positie was P5 en P6, maar helaas weer een uitvalbeurt", aldus een balende Alonso voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Het is teleurstellend dat ik maar twee punten heb na twee fantastische weekenden. De snelheid is meer dan dat de resultaten laten zien." Tijdens de seizoensopener in Bahrein kwam Alonso als negende over de finish, maar in Djedda haalde hij de eindstreep niet. "We hebben wat punten weggegeven aan de teams achter ons", aldus de tweevoudig wereldkampioen. "Dus ja, we moeten het geluk omkeren en hopelijk krijgen we wat cadeautjes in de toekomst."

Alonso is alsnog tevreden met de prestaties van Alpine

De tegenvallende races betekenen niet dat Alonso flashbacks heeft naar zijn slechtste jaren bij McLaren, toen hij beschikte over een niet competitieve Honda-motor en regelmatig de finish niet haalde. "Ik ben blij met de performance op dit moment", verzekert hij. "Maar zoals ik al zei, we verliezen punten. Ik denk dat ik zesde of zevende had kunnen staan in het kampioenschap en daar sta ik nu niet. Dat is niet omdat we dat niet verdienen, maar gewoon omdat we de punten niet kunnen maximaliseren. We hebben teveel punten verloren."

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez