Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Frustraties bij Alonso na wederom een tegenvallende race

Hoewel de Formule 1-bolide van Alpine zeer competitief is op het middenveld, gaat het bij Fernando Alonso nog niet allemaal zoals hij zou willen. De snelheid is er, maar de resultaten blijven uit.

Alonso Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na een spannend gevecht met teamgenoot Esteban Ocon sloeg het noodlot toe voor Fernando Alonso tijdens de GP van Saoedi-Arabië. Alpine was onderweg naar een sterke dubbele puntenfinish, maar een probleem bij de A522 van Alonso gooide roet in het eten. De Spanjaard scoorde in de eerste twee races van het seizoen in totaal twee punten.

"Onze natuurlijke positie was P5 en P6, maar helaas weer een uitvalbeurt", aldus een balende Alonso voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Het is teleurstellend dat ik maar twee punten heb na twee fantastische weekenden. De snelheid is meer dan dat de resultaten laten zien."

Tijdens de seizoensopener in Bahrein kwam Alonso als negende over de finish, maar in Djedda haalde hij de eindstreep niet. "We hebben wat punten weggegeven aan de teams achter ons", aldus de tweevoudig wereldkampioen. "Dus ja, we moeten het geluk omkeren en hopelijk krijgen we wat cadeautjes in de toekomst."

Alonso is alsnog tevreden met de prestaties van Alpine

De tegenvallende races betekenen niet dat Alonso flashbacks heeft naar zijn slechtste jaren bij McLaren, toen hij beschikte over een niet competitieve Honda-motor en regelmatig de finish niet haalde. "Ik ben blij met de performance op dit moment", verzekert hij.

"Maar zoals ik al zei, we verliezen punten. Ik denk dat ik zesde of zevende had kunnen staan in het kampioenschap en daar sta ik nu niet. Dat is niet omdat we dat niet verdienen, maar gewoon omdat we de punten niet kunnen maximaliseren. We hebben teveel punten verloren."

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull