Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Furieuze Verstappen haalt hard uit na 'bullshit' in media: "Echt ziekmakend"

Max Verstappen is niet blij met wat er de afgelopen dagen allemaal is gezegd en geschreven in de internationale media. Ook de fans hebben zich zeer slecht gedragen, tot frustratie van de Nederlander.

In Brazilië ging Max Verstappen niet aan de kant voor Sergio Perez toen zijn team dat vroeg, waarna er logischerwijs heel veel over het incident werd geschreven. Verstappen werd neergezet als de slechterik, tot grote frustratie van de Red Bull-coureur.

"Na de race zag ik er heel slecht uit in de media, maar zij hadden ook het volledige beeld niet. Om mij dan meteen zo neer te zetten, is echt belachelijk. Zij weten niet hoe ik binnen het team werk en wat het team aan mij waardeert. Alle dingen die ik heb gelezen waren best walgelijk."

Volgens Verstappen zorgde het ervoor dat zijn familieleden werden lastig gevallen. Daar is hij absoluut niet van gediend. "En dan wordt mijn familie aangevallen. Mijn zus, mijn moeder, mijn vriendin en mijn vader. Dat gaat veel te ver, zeker als je niet eens de feiten hebt over wat er echt gaande was."

"Dat moet stoppen. Als je een probleem hebt met mij, prima, maar ga niet achter mijn familie aan. Dat is onacceptabel. Als je eigen zusje aan je laat weten dat het te veel wordt en dat er iets aan gedaan moet worden, dan zegt dat denk ik genoeg. Dan raakt het mij, want je mag niet aan mijn familie komen."

Bullshit

Verstappen is niet te spreken over de internationale media, die volgens hem de menigte hebben opgehitst. Hij hoopt dat ooit op een dag alles naar buiten komt. "Maar we gaan nu weer verder. Ik heb een goede onderlinge relatie met Checo, maar ik snap gewoon niet dat mensen mij aanvallen als ze niet het volledige plaatje hebben. Hopelijk snappen ze op een dag wat er echt gaande was, want dit gedrag was het echt onacceptabel."

"Het gebeurt overigens ook hier in de Formule 1-paddock. Het gaat niet eens alleen over de fans. Wat sommigen over mij hebben geschreven, is belachelijk. Ik ga niet op de zaak in, want het is iets tussen mij en het team. Alsnog is het extreem teleurstellend dat iedereen meteen zulke slechte dingen schrijft terwijl ze niet alle feiten hebben."

"Daardoor dragen zij bij aan alle problemen op social media", concludeert Verstappen. "Het is gewoon teleurstellend om dat soort dingen te lezen, want ik weet hoe ik ben en mijn team weet hoe ik ben. Ik ben altijd goed voor hen geweest. Je weet het hele verhaal niet, dus dan hoef je ook niets te schrijven."

Verstappen zijn relaas is nog niet klaar. Het zit hem diep. "Ik ben er gewoon klaar mee, met al deze bullshit. Zodra er iets negatiefs gebeurt, dan moet het helemaal uitgelicht worden. Echt ziekmakend, om eerlijk te zijn, om daar deel van uit te maken. Uiteindelijk heb ik helemaal niets fout gedaan, maar heeft iedereen gewoon niet goed begrepen wat er allemaal fout is gegaan."

Ook interessant:

Red Bull had de rel tussen Verstappen en Perez kunnen voorkomen

Verstappen en Perez waren na de GP van Brazilië geen vriendjes, nadat Max teamorders negeerde. Wat vonden Ruud Dimmers, Joris Mosterdijk en spceciale gast Rudy van Buren hiervan? Dat en meer bespreken ze in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, die hieronder is te beluisteren.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

131 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"