Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Furieuze Verstappen haalt hard uit na 'bullshit' in media: "Echt ziekmakend"

Max Verstappen is niet blij met wat er de afgelopen dagen allemaal is gezegd en geschreven in de internationale media. Ook de fans hebben zich zeer slecht gedragen, tot frustratie van de Nederlander.

In Brazilië ging Max Verstappen niet aan de kant voor Sergio Perez toen zijn team dat vroeg, waarna er logischerwijs heel veel over het incident werd geschreven. Verstappen werd neergezet als de slechterik, tot grote frustratie van de Red Bull-coureur. "Na de race zag ik er heel slecht uit in de media, maar zij hadden ook het volledige beeld niet. Om mij dan meteen zo neer te zetten, is echt belachelijk. Zij weten niet hoe ik binnen het team werk en wat het team aan mij waardeert. Alle dingen die ik heb gelezen waren best walgelijk." Volgens Verstappen zorgde het ervoor dat zijn familieleden werden lastig gevallen. Daar is hij absoluut niet van gediend. "En dan wordt mijn familie aangevallen. Mijn zus, mijn moeder, mijn vriendin en mijn vader. Dat gaat veel te ver, zeker als je niet eens de feiten hebt over wat er echt gaande was." "Dat moet stoppen. Als je een probleem hebt met mij, prima, maar ga niet achter mijn familie aan. Dat is onacceptabel. Als je eigen zusje aan je laat weten dat het te veel wordt en dat er iets aan gedaan moet worden, dan zegt dat denk ik genoeg. Dan raakt het mij, want je mag niet aan mijn familie komen."

Bullshit

Verstappen is niet te spreken over de internationale media, die volgens hem de menigte hebben opgehitst. Hij hoopt dat ooit op een dag alles naar buiten komt. "Maar we gaan nu weer verder. Ik heb een goede onderlinge relatie met Checo, maar ik snap gewoon niet dat mensen mij aanvallen als ze niet het volledige plaatje hebben. Hopelijk snappen ze op een dag wat er echt gaande was, want dit gedrag was het echt onacceptabel." "Het gebeurt overigens ook hier in de Formule 1-paddock. Het gaat niet eens alleen over de fans. Wat sommigen over mij hebben geschreven, is belachelijk. Ik ga niet op de zaak in, want het is iets tussen mij en het team. Alsnog is het extreem teleurstellend dat iedereen meteen zulke slechte dingen schrijft terwijl ze niet alle feiten hebben." "Daardoor dragen zij bij aan alle problemen op social media", concludeert Verstappen. "Het is gewoon teleurstellend om dat soort dingen te lezen, want ik weet hoe ik ben en mijn team weet hoe ik ben. Ik ben altijd goed voor hen geweest. Je weet het hele verhaal niet, dus dan hoef je ook niets te schrijven." Verstappen zijn relaas is nog niet klaar. Het zit hem diep. "Ik ben er gewoon klaar mee, met al deze bullshit. Zodra er iets negatiefs gebeurt, dan moet het helemaal uitgelicht worden. Echt ziekmakend, om eerlijk te zijn, om daar deel van uit te maken. Uiteindelijk heb ik helemaal niets fout gedaan, maar heeft iedereen gewoon niet goed begrepen wat er allemaal fout is gegaan."

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af