Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gaat de Formule 1 straks ook in de winter door?

Formule 1-baas Chase Carey wil dat de Formule 1 ook in de winter fans vermaak blijft bieden. Hoe hij dat precies vorm wil geven weet hij niet, want het uitbreiden van de huidige racekalender naar de wintermaanden lijkt geen optie.

Traditioneel verdwijnt de Formule 1 na de laatst gereden race van het seizoen van de radar. Tot aan de teampresentaties en de daaropvolgende wintertest gebeurt er weinig tot niets in de Formule 1. Daar moet volgens Chase Carey verandering in komen: "We werken op dit moment enkele ideeën uit, waarmee we fans ook in de winter iets moois kunnen voorschotelen. Dat hoeft niet per se een een race te zijn op een circuit, maar kan ook één enkel aspect van de sport belichten." Carey stelt de NFL, de Amerikaanse football-competitie, als voorbeeld. Daar worden de krantenkoppen beheerst door 'The Draft', een periode waarin de topploegen talent van universiteiten kunnen scouten en aan zich kunnen binnen. Gespeeld wordt er niet, maar de fans volgen het op de voet. "Een dergelijke evenement buiten het competitieseizoen om heeft de Formule 1 ook nodig", aldus Carey .

Overigens ligt de prioriteit nog steeds bij het samenstellen van een zo goed mogelijk Formule 1-kalender met spannende Grand Prixs. "Die 21 races per jaar blijven natuurlijk de hoofdact van de Formule 1. Het is onze prioriteit ervoor te zorgen dat die races alles in zich hebben wat de fans willen zien. Maar dat betekent niet dat we niet kunnen kijken hoe we het Formule 1-platform verder uit kunnen breiden." Het uitbreiden van de huidige Grand Prix-kalender naar de wintermaanden lijkt in ieder geval geen optie. Het is de bedoeling van Libert Media dat een Formule 1-seizoen binnen enkele jaren 25 races telt, maar veel teamleden klagen nu al met 21 races over een te volle kalender.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"