Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Gaat Piastri aan de kant als het moet? "Het gaat niet voor niks"

Nu de cruciale fase van het seizoen aanbreekt, doemt ook de vraag weer op hoe de teamorders bij McLaren gehandhaafd worden. Want gaat Oscar Piastri daadwerkelijk aan de kant voor teamgenoot Lando Norris, als die situatie zich voordoet?

Piastri Norris
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is alweer even geleden dat teamorders een cruciale rol speelden in de ontknoping van het wereldkampioenschap. In het verleden had je natuurlijk Michael Schumacher die zijn Ferrari-teemgenoot Rubens Barrichello voorbijging in de laatste bocht van de GP van Oostenrijk in 2002. Dit zorgde voor veel ophef en uitgerekend in de GP van de Verenigde Staten later dat jaar (toen Schumacher al zeker was van de titel) deed hij het omgekeerd en liet in de laatste meters Barrichello voorbij.

Teamorders werden hierop verboden in de Formule 1, maar enkele jaren later werd dit verbod weer opgeheven. Nu kun je er als team dankbaar gebruik van maken en McLaren heeft inmiddels uitgesproken dat Lando Norris de 'eerste rijder' is en dat Oscar Piastri in dienst van zijn teamgenoot moet rijden. Maar een zege opgeven, dat doet hij niet zomaar. Dat zagen we in de GP van Hongarije en Azerbeidzjan waar Piastri won en hij Norris achter zich hield.

Maar nu is de cruciale fase van het seizoen aangebroken, waarin Norris in de laatste zes races een verschil van 52 punten moet goedmaken op Max Verstappen. Stel dat Piastri komend weekend in de GP van de Verenigde Staten aan de leidign rijdt, met achter hem Norris, gevolgd door Verstappen. Gaat de jonge Australiër dan aan de kant? "Ja, dat zal wel gebeuren", zegt F1-kenner Ruud Dimmers in de RacingNews365-podcast.

"Ja, nu moeten ze wel. Het zou nu wel heel onhandig zijn als je dat niet doet. En dan heb ik het niet alleen over het commentaar van iedereen er omheen", vult Tom Coronel aan. "Eerst gaan ze voor de constructeurstitel, die is wel binnen, dat gaat wel goedkomen. Dan gaan ze voor die rijderstitel. If you give, you get", is de verwachting van Coronel. "Er moet een deal zijn gemaakt. 'Ok, ik ga je nu helpen, maar dan moet ik ook een keertje wat terugkrijgen'. Het gaat niet voor niks."

Beluister hieronder de volledige RacingNews365-podcast.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Overtreding FIA grijpt in na verdenkingen illegale truc F1-team