Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Gaat Red Bull echt met het zeropod-concept van Mercedes aan de haal?

De RB20 van Max Verstappen heeft hier en daar wel wat weg van het vervloekte zeropod-concept van Mercedes. Paolo Filisetti, technisch expert van RacingNews365, gaat in op één van de belangrijkste geruchten van de wintertests, want gaat Red Bull inderdaad een poging wagen om ook zonder sidepods te acteren?

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Kijkend naar de RB20, lijkt deze auto de maatstaf van de Formule 1-grid te zijn. Het concept is extreem met een complexe lay-out voor de koeling van de radiateurs. Die onderdelen zijn op de bovenrand van de sidepod geplaatst, terwijl we inmiddels ook weten dat Red Bull over horizontale én verticale inlaten beschikt bij de sidepods. De inlaten zorgen voor de koeling van de turbo en alle elektronica.

Vanuit dit oogpunt is het een heel interessante auto en het laat zien hoe hoofdontwerper Adrian Newey en zijn collega's besloten om het concept van de RB19 door te ontwikkelen met als doel de concurrentie voor te blijven. Het concept van de gloednieuwe RB20 kan niet makkelijk op een andere auto worden geïntegreerd, dus dat betekent dat het dit seizoen voor de concurrentie onmogelijk is om de auto te kopiëren.

Zeropod-concept

Tevens kunnen we al concluderen dat dit een redelijk definitief ontwerp is. Tijdens de wintertests laaide het gerucht op dat Red Bull in Japan een enorme wijziging doorvoert en het zeropod-concept zou gaan toepassen.

Enig scepticisme is wel op zijn plaats als het over dat onderwerp gaat, omdat Red Bull al een extreem concept gebruikt en de enorme complexiteit van het koelsysteem al doorvoerde en liet zien. Het is een auto die we intensief gaan volgen, maar het is niet zeker dat Red Bull dit concept over vier races zal loslaten. Het concept heeft een enorm potentieel en kan zo de rivalen een tijdje op afstand houden.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China