Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Gaat Williams de 'Red Bull-richting' in met een nieuw upgradepakket?

Williams heeft een aanzienlijk upgradepakket aangekondigd voor komend weekend in Silverstone met Alexander Albon als de gelukkige die het pakket mag gaan testen. Gaat de Britse renstal meer de Red Bull-kant op?

Albon Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Williams heeft in het huidige Formule 1-seizoen nog niet de progressie geboekt waar het team op hoopte. Af en toe een paar WK-punten is het hoogst haalbare voor het team, die het de afgelopen jaren zwaar heeft in de koningsklasse. Een nieuw upgradepakket voor de GP van Groot-Brittannië moet zorgen voor een aanzienlijk voordeel.

In de wandelgangen wordt gepraat over een stap voorwaarts van maar liefst een seconde in de kwalificatie. Dit zou duidelijk zijn geworden na het bestuderen van simulaties, al moet het daadwerkelijke verschil met de huidige bolide natuurlijk nog bewezen worden op het circuit.

Daarnaast wordt er over een mogelijke 'Red Bull-richting' gepraat: Alexander Albon, die vorig jaar al betrokken was bij het ontwikkelen van de RB18 van Red Bull, mag het nieuwe Williams-pakket gaan testen 'om te checken en te bevestigen dat het werkt zoals verwacht'.

Meerdere upgrades in Silverstone

Er zijn veel teams die grote upgradepakketten meenemen naar Silverstone. Dit is niet geheel verrassend, gezien de fabrieken van de meeste Formule 1-teams in Groot-Brittannië zijn gevestigd. Het is dus logistiek gezien veel eenvoudiger om grotere upgrades mee te nemen naar de 'thuisraces'.

Dave Robson, Head of Vehicle Performance bij Williams, kijkt uit naar de upgrades: "De upgrades zullen waarschijnlijk de balans en het besturen van de auto veranderen en het zal misschien wat tijd vergen om alles aan te passen zodat de coureurs er het maximale uit kunnen halen."

"Aangezien de race in Oostenrijk volgende week een sprintrace is, willen we juist dit weekend zo veel mogelijk leren", aldus de Williams-technicus.

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Forbidden

Weddenschappen Nicholas Latifi

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje