Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Gapend gat dreigt voor Ferrari na vertrek grote sponsoren

Ferrari en cryptobedrijf Velas zullen hun partnership na een bitter jaar van samenwerking niet voortzetten, zo heeft RacingNews365 vernomen. Het blockchainmerk is verwijderd van Ferrari's partnerlijst, net als het logo van halfgeleiderbedrijf Snapdragon. Beide waren gerangschikt als premium sponsors van de Scuderia.

Leclerc Abu Dhabi Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari kondigde eind 2021 een langetermijndeal aan met cryptobedrijf Velas. Een bron dicht bij beide bedrijven heeft echter aangegeven dat Ferrari zich niet heeft gehouden aan clausules die Velas toestaan om NFT-beelden te creëren, terwijl laatstgenoemde naar verluidt financieel in gebreke blijft. Volgens de bron worden juridische stappen door beide partijen overwogen.

De cryptowereld is onlangs ingestort: Mercedes F1 Team-partner FTX werd in december failliet verklaard en was het succesvolle F1-team naar schatting 15 miljoen dollar schuldig. Het team heeft in november alle FTX-branding van zijn merkactiva verwijderd, waarbij Mercedes-teambaas Toto Wolff destijds suggereerde dat de meeste F1-teams dezelfde gevolgen zouden kunnen ondervinden: "Elk team heeft zulke sponsors, en zo ook de F1-organisatie. Dus iedereen zou getroffen worden", zei de Oostenrijker.

In februari van het vorige jaar analyseerde RacingNews365 de dynamiek tussen F1 en crypto, en suggereerde dat het de "nieuwste verslaving" van de sport was. Met betrekking tot Snapdragon liet een andere bron aan RacingNews365 weten dat de breuk na wederzijdse overeenstemming tot stand is gekomen, met een gezamenlijke verklaring die te zijner tijd wordt verwacht. Ferrari-CEO Benedetto Vigna kwam in juli 2021 over van een rivaliserend halfgeleiderbedrijf, STMicro, maar het is onduidelijk of de twee dingen met elkaar verbonden zijn.

Snapdragon zal waarschijnlijk naar een ander F1-team verhuizen. Mogelijk terug naar Mercedes, nadat het moederbedrijf van de halfgeleider, Qualcomm, en het F1-team onlangs een grote joint venture voor 'cockpit'-elektronica hebben aangekondigd.

Het verlies van Velas en Snapdragon betekent dat Ferrari een belangrijk gat in haar portfolio moet dichten. Volgens schattingen was de Velas-deal 30 miljoen dollar per jaar waard en de bijdrage van Snapdragon zou 25 miljoen dollar bedragen. Samen dragen de twee merken ongeveer een kwart bij aan de commerciële inkomsten van de Scuderia.

Ferrari presenteert zijn auto voor 2023 op Valentijnsdag (14 februari), maar heeft de locatie nog niet bekendgemaakt. Voor het derde achtereenvolgende jaar vormen Charles Leclerc en Carlos Sainz het rijdersduo van de Scuderia, maar dit seizoen staan zij onder leiding van Frederic Vasseur, die van Sauber (Alfa Romeo) overkomt als vervanger van Mattia Binotto. De Italiaan nam eind december ontslag bij het team.

RacingNews365
heeft alle drie de partijen om commentaar gevraagd, maar geen van hen had na 24 uur gereageerd.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde