Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly baalt: "Door mijn crash verliezen we testtijd"

Pierre Gasly noemt zijn crash tijdens de tweede Formule 1-testdag in Barcelona 'irritant'. Toch is de Fransman overwegend positief gestemd over zijn eerste meters met de RB15.

De kersverse Red Bull-coureur raakte tegen het einde van de middag met zijn RB15 van de baan en belandde tegen de wand. De Fransman kwam daarna niet meer in actie.

"Bij uitkomen van bocht tien gaf ik gas en schakelde naar de vijfde versnelling, waarna de wielen blokkeerden", vertelde Gasly tegenover onder meer RacingNews365 . "Het is erg irritant om zo het laatste uur van deze testdag zo te verliezen. Toen ik de auto daar kwijtraakte, verraste me dat een beetje. Verder is er niet zoveel aan te doen." Desalniettemin houdt de teamgenoot van Max Verstappen een positief gevoel over aan zijn eerste kilometers met de Red Bull-Honda: "Het was heel fijn om weer achter stuur te zitten na de winterstop. M'n eerste gevoel is goed, we hebben veel dingen kunnen testen in ruim negentig ronden. Maar we hebben ook nog veel testwerk te doen de komende zes dagen."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie