Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pierre Gasly

Gasly baalt van contractverlenging Perez: 'Gaan de situatie met Marko bespreken'

Pierre Gasly vindt het een logische keuze dat Red Bull het contract van Sergio Perez heeft verlengd, al baalt hij natuurlijk wel. Zijn ambities liggen hoger dan het rijden in het middenveld. De situatie en zijn toekomst in de Formule 1 worden besproken met adviseur Helmut Marko.

Gasly Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Na de Grand Prix van Monaco maakte Red Bull bekend dat Sergio Perez een contractverlenging heeft gekregen bij het team. Met het contract rijdt de Mexicaan nog tot en met het Formule 1-seizoen van 2024 naast Max Verstappen. Het betekent slecht nieuws voor AlphaTauri-coureur Pierre Gasly, die natuurlijk hoopte op promotie.

De voormalig teamgenoot van Verstappen was echter niet verrast, zo legt hij uit voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Voor mij is het logisch. Het is geen verrassing, want ik ben een erg objectief persoon. Gebaseerd op wat ze verwachten van hun tweede coureur, voldoet Perez aan alle eisen."

"Hij heeft een fantastisch seizoen en zet goede prestaties neer. Hij is snel, heeft wat financiële hulp (van sponsoren, red.) en veel ervaring. Het is een goede match binnen het team, dus het was zeker geen verrassing. Aan de andere kant heeft het natuurlijk impact op mijn carrière en mijn ambities worden er natuurlijk ook door beïnvloed."

Gasly legt uit dat Red Bull achter de schermen druk bezig is met zijn toekomst in de Formule 1. "Op dit moment bespreken we het met Helmut (Marko, adviseur van Red Bull, red.) en zoeken we natuurlijk naar iets wat het best voor ons allemaal is. Hoe gaan we verder vanuit hier?"

Gasly wil plaats bij een topteam

De situatie is duidelijk voor Gasly. "Ik bedoel maar, we hebben twee teams en de twee stoeltjes bij het topteam zijn bezet. Ik wil er verder niet te veel op ingaan. Het is duidelijk wat mijn contractsituatie is tot en met volgend jaar en voor nu is het iets wat we moeten bespreken met Red Bull. Voor de rest wil ik er niet te veel over kwijt."

"Ik heb ambities die verder gaan dan het vechten voor de tiende plaats, dat is niet waar ik elke dag voor werk. Ik wil meer dan dat en ik wil vechten aan de voorkant van het veld. De prioriteit ligt nu bij AlphaTauri en we bespreken met Helmut wat het beste is voor iedereen en wat we kunnen gaan doen. We hebben een zeer lange relatie en we kennen elkaar al jaren, van kinds af aan. Ze weten precies wat ik kan en ik kan heel goed met Helmut."

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

15 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Toto Wolff moet toegeven: "Verstappen is een klasse apart"