Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Ben niet bang voor Max Verstappen"

Pierre Gasly is niet bang om het onderspit te delven ten opzichte van Max Verstappen. De jonge Fransman maakt in 2019 de overstap naar Red Bull.

"Voor mij is het een droom die werkelijkheid wordt om voor Red Bull te racen. Dit was altijd mijn doel sinds ik in 2013 opgenomen werd in het Red Bull-programma. Ik had alleen nooit verwacht dat het zo snel zou gaan", laat Gasly aan Sky Sports weten.

Gasly veroverde in 2016 de GP2-titel en werd vorig seizoen tweede in het Super Formula-kampioenschap. Eind 2017 maakte de talentvolle Fransman zijn F1-debuut voor Toro Rosso en na slechts één compleet seizoen stapt hij al in bij Red Bull. Bang om het onderspit te delven ten opzichte van Verstappen is hij niet, ondanks het feit dat Gasly minder ervaring heeft: "Max heeft talent en is een persoonlijkheid. Red Bull ondersteunt hem met alles wat het team in huis heeft. Het wordt mijn eerste seizoen bij een topteam en ik moet proberen het maximale uit het materiaal te halen en Max zo goed mogelijk onder druk te zetten."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'