Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly biedt excuses aan aan Hartley

Pierre Gasly heeft zijn excuses aangeboden aan Brendon Hartley. De Fransman reed pardoes tegen de Nieuw-Zeelander aan toen hij ten onrechte dacht dat hij voorbij werd gelaten.

Bij Toro Rosso had men afgesproken dat Brendon Hartley Pierre Gasly voorbij zou laten, omdat de Fransman op een andere strategie stond. Gasly dacht dat Hartley aan het eind van het rechte stuk ruimte maakte, maar dat was niet zo. Gasly stuurde naar binnen op het moment dat ook Hartley instuurde. De twee raakten elkaar, met een safety car tot gevolg. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan Brendon Hartley" , zo laat Gasly na de race optekenen. "Ik dacht dat hij aan de kant ging, maar waarschijnlijk heeft hij mij nooit zien komen. Toen ik eenmaal aan de binnenkant zat, kon ik niets meer doen. Wat volgde was een moeilijke race, want de auto was niet bepaald meer in topconditie."

Het slachtoffer, Brendon Hartley, neemt zijn teamgenoot niks kwalijk en spreekt na afloop van een 'miscommunicatie': "Ik wilde hem bij het uitkomen van bocht veertien (de hairpin) voorbij laten, zoals ik dat eerder in de race ook had gedaan. In plaats daarvan kreeg ik een tik op de achterkant." "Enkele ronden voor het eind van de race moest ik opgeven, omdat het team een probleem met de versnellingsbak constateerde."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi