© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly blijft bij Red Bull in 2019, Ticktum klaar voor Formule 1

30 jun. 2018 10:13 Ruud Dimmers 0 reacties
Volgens Dr. Helmut Marko van Red Bull blijft Pierre Gasly ook in 2019 onderdeel uitmaken van de Red Bull Formule 1-familie. Voor Brendon Hartley ziet zijn toekomst er minder rooskleurig uit.

Hartley mag seizoen waarschijnlijk afmaken

Bij de thuisrace op de Red Bull Ring liet Helmut Marko weten dat Pierre Gasly ook in 2019 uitkomt voor Red Bull. Of dat bij Toro Rosso of bij Red Bull Racing is, is afhankelijk van de beslissing van Ricciardo om te blijven of niet.

Gasly is bezig aan zijn eerste volledige F1-seizoen bij Toro Rosso en maakt een prima indruk. Zijn beste resultaat tot op heden is een vierde plaats in Bahrein.

Teamgenoot Brendon Hartley kent een ongelukkig seizoen en kan niet imponeren. Wel mag hij het seizoen waarschijnlijk afmaken. "We hebben besloten dat Hartley het seizoen af mag maken, dat is voor nu het plan", laat Marko aan Motorsport.com weten.

Eventuele opvolger voor Hartley is Daniel Ticktum die momenteel in de Formule 3 rijdt. Marko: "Ik denk dat hij aan het einde van dit seizoen klaar is voor de F1. Op de Norisring moest hij eerst na het ziekenhuis na een crash, maar wint daarna nog 'gewoon' een race. Hij is snel, maar ook gek en dat past bij ons."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen