Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly blijft bij Red Bull in 2019, Ticktum klaar voor Formule 1

Volgens Dr. Helmut Marko van Red Bull blijft Pierre Gasly ook in 2019 onderdeel uitmaken van de Red Bull Formule 1-familie. Voor Brendon Hartley ziet zijn toekomst er minder rooskleurig uit.

Bij de thuisrace op de Red Bull Ring liet Helmut Marko weten dat Pierre Gasly ook in 2019 uitkomt voor Red Bull. Of dat bij Toro Rosso of bij Red Bull Racing is, is afhankelijk van de beslissing van Ricciardo om te blijven of niet. Gasly is bezig aan zijn eerste volledige F1-seizoen bij Toro Rosso en maakt een prima indruk. Zijn beste resultaat tot op heden is een vierde plaats in Bahrein.

Teamgenoot Brendon Hartley kent een ongelukkig seizoen en kan niet imponeren. Wel mag hij het seizoen waarschijnlijk afmaken. "We hebben besloten dat Hartley het seizoen af mag maken, dat is voor nu het plan", laat Marko aan Motorsport.com weten. Eventuele opvolger voor Hartley is Daniel Ticktum die momenteel in de Formule 3 rijdt. Marko: "Ik denk dat hij aan het einde van dit seizoen klaar is voor de F1. Op de Norisring moest hij eerst na het ziekenhuis na een crash, maar wint daarna nog 'gewoon' een race. Hij is snel, maar ook gek en dat past bij ons."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje