Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly brengt op Spa eerbetoon aan verongelukte Hubert en Van 't Hoff

Het was een schok voor de racewereld en zéker ook voor Pierre Gasly. Tijdens de Formule 2-race op Spa-Francorchamps in 2019 overleed zijn goede vriend Anthoine Hubert bij een verschrikkelijke crash. Donderdagavond wil hij met een loop op het circuit Hubert eren, evenals de recent verongelukte Dilano van 't Hoff.

Gasly belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was voor Pierre Gasly een bijzonder raceweekend op Spa-Francorchamps in 2019. Het zou zijn eerste race worden nadat hij door Red Bull werd gedegradeerd naar Toro Rosso. Maar op de zaterdag, terwijl hij onderweg is naar de debrief, ziet hij op tv-schermen een verschrikkelijk ongeluk inde tweede ronde van de Formule 2-race. Het blijkt zijn goede vriend Anthoine Hubert te zijn, die uiteindelijk aan de gevolgen van de crash overlijdt.

Deze donderdagavond organiseert Gasly een loop op het circuit van Spa-Francorchamps om zijn goede vriend te eren. Maar de loop, waarvoor hij de hele race-community die aanwezig is in België uitnodigt, is niet alleen voor Hubert. Ook wordt stilgestaan bij de tragische dood onlangs van de Nederlandse coureur Dilano van 't Hoff, die ook op dit circuit om het leven kwam bij een crash.

"De gesprekken hierover begonnen al begin dit seizoen. Iedereen weet hoe close ik met Anthoine was. Hij was onderdeel van het academy team van Aloine en heeft hier lange tijd onderdeel van uit gemaakt", legt Gasly uit aan onder meer RacingNews365. "Ik denk dat het een soort gemeenschappelijke wil was om dit evenement te organiseren."

"We wilden dit dus al doen lang voor het tragische incident dat onlangs heeft plaatsgevonden. Ik denk dat het gewoon geweldig is dat we als race-gemeenschap, wanneer deze dingen gebeuren, dicht bij elkaar staan. Als is het maar een loop, het is een manier om de hele gemeenschap samen te brengen. Mensen uit de Formule 1, 2 en 3. Samen herdenken we grote talenten die we veel te vroeg hebben verloren", legt Gasly uit. "Het was belangrijk voor mij en ook voor het team en ik ben blij dat we erin geslaagd zijn om het voor elkaar te krijgen."

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team