Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly brengt speciaal eerbetoon op Imola

Het is dertig jaar geleden dat Ayrton Senna overleed op Imola. Pierre Gasly grijpt de aankomende race op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari aan om een speciaal eerbetoon te brengen aan Senna.

Gasly Miami Sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Anderhalve week geleden stond de Formule 1-wereld stil bij het overlijden van Ayrton Senna, dertig jaar geleden. Volgend weekend strijkt de koningsklasse van de autosport neer op het circuit waar het toentertijd verschrikkelijk mis ging.

Alpine-coureur Pierre Gasly draagt dan in nalatenschap van 'een van de beste F1-coureurs aller tijden en een van mijn idolen' een speciale helm met het design van Senna. "Hij was een enorme inspiratie sinds mijn eerste dagen in de karts en ik had de kans en het voorrecht om in zijn allereerste F1-auto te rijden (een Toleman uit 1984) op Silverstone een paar dagen geleden", zo laat Gasly weten op zijn eigen Instagram-pagina.

"Het was een ongelooflijke ervaring om in zijn auto te zitten met deze speciale helm. Het was zo'n uniek gevoel om te proeven hoe het vroeger was, met alleen een man en zijn machine. Een gevoel en een dag die ik niet zal vergeten. Dank aan alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt", aldus de Fransman.

Gasly laat verder weten dat de helm na de race wordt geveild en dat het geld naar het Instituto Ayrton Senna gaat, om zo het onderwijs voor kinderen in Brazilië te steunen. "De volgende race wordt speciaal", zo sluit hij af.

Bekijk hieronder de Instagram-post van Gasly met daarin foto's van de speciale helm.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training