Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly dolblij met vierde plek: "Dit is een poleposition voor ons!"

Pierre Gasly liet zich op zaterdag weer eens van zijn beste kant zien in de Formule 1. Achter Max Verstappen en beide Mercedes-coureurs ging hij met de vierde startplek aan de haal voor de Grand Prix van Nederland. Logischerwijs was hij daar heel blij mee.

Gasly Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

"Ja, ik ben hier heel, heel blij mee", blikt hij al glunderend terug op de kwalificatie voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Ik kwalificeer achter de Mercedessen en Max, dus dat is een poleposition voor ons. Zeker omdat het geen heel makkelijk weekend was tot dusverre, want voorafgaand aan de kwalificatie hadden we weinig vertrouwen in onze pace."

"We hebben nog wat tijd weten te vinden in de kwalificatie en we zaten er elk moment bij. Heel blij met de vierde plaats. Ik kan niet echt uitleggen waar het vandaan komt. Beide Ferrari's zagen er heel sterk uit, maar vanaf het begin van de kwalificatie waren we vanaf het begin van Q1 heel sterk", aldus de Fransman, die vindt dat zijn AlphaTauri-team het weer heel goed heeft gedaan.

"Het is geen gemakkelijk circuit, niemand wist hoe het zou zijn in de Formule 1. We hadden geen aanknopingspunten, dus we hebben wat met de set-up gespeeld en ik ben heel blij dat we het als team heel goed hebben gedaan. Deel een is nu gedaan, maar we staan wel in de best mogelijke positie voor de race", aldus Gasly, die hoopt op een foutje van iemand voor hem, zodat hij kan profiteren.

"Het wordt een lange race en we hebben veel coureurs fouten zien maken en buiten de baan zien komen. Het is heel makkelijk om hier een fout te maken, er kan van alles gebeuren. Het wordt belangrijk om de juiste beslissingen te maken. Misschien kunnen we profiteren van fouten van anderen. We moeten de Ferrari's goed in de gaten houden, want zij kunnen iets proberen qua strategie. Als we de pace hebben, dan kunnen we verdedigen, dus dat is het belangrijkste. We hebben de beste positie."

Ook interessant:

Robert Doornbos: "Coureurs stappen met trillende handjes uit op Zandvoort"

Samen met RacingNews365 blikt Robert Doornbos vooruit op de Grand Prix van Nederland. Hij denkt dat de coureurs met trillende handjes uit gaan stappen en heeft nog een boodschap voor de Nederlandse fans!

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken