Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly eerlijk na vroege exit: "We waren te optimistisch"

Pierre Gasly vloog er in de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië al in Q1 uit. Niemand minder dan het team zelf was daar schuldig aan door een grove inschattingsfout.

Terwijl de concurrentie nog bezig is met de kwalificatie staat Pierre Gasly veel te vroeg de mensen van Ziggo Sport te woord. Conclusie: Red Bull heeft de plank flink misgeslagen.

"We waren veel te optimistisch door te proberen Q1 met één run door te komen. Ik was eigenlijk redelijk tevreden met mijn ronde, her en der kon die wel iets scherper, maar ik zat redelijk kort achter Max Verstappen. Het was dus gewoon een goede ronde en we hadden niet verwacht dat zoveel mensen nog onder die tijd zouden duiken." Pierre Gasly wacht nu een inhaalrace en Red Bull een uitgebreide evaluatie: "We moeten met het team uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen." "Morgen moeten we ons tijdens de race terug naar voren zien te knokken, maar we weten dat we meer in huis hebben dan wat we nu hebben laten zien. Hopelijk kan ik dus nog het nodige goedmaken."

Viaplay
x
Brown Stookt Red Bull-vuurtje verder op: "Dan gaan we meer van de onrust zien"