© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly eerlijk na vroege exit: "We waren te optimistisch"

Pierre Gasly vloog er in de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië al in Q1 uit. Niemand minder dan het team zelf was daar schuldig aan door een grove inschattingsfout.

Terwijl de concurrentie nog bezig is met de kwalificatie staat Pierre Gasly veel te vroeg de mensen van Ziggo Sport te woord. Conclusie: Red Bull heeft de plank flink misgeslagen.

"We waren veel te optimistisch door te proberen Q1 met één run door te komen. Ik was eigenlijk redelijk tevreden met mijn ronde, her en der kon die wel iets scherper, maar ik zat redelijk kort achter Max Verstappen. Het was dus gewoon een goede ronde en we hadden niet verwacht dat zoveel mensen nog onder die tijd zouden duiken."

Pierre Gasly wacht nu een inhaalrace en Red Bull een uitgebreide evaluatie: "We moeten met het team uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen."

"Morgen moeten we ons tijdens de race terug naar voren zien te knokken, maar we weten dat we meer in huis hebben dan wat we nu hebben laten zien. Hopelijk kan ik dus nog het nodige goedmaken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen