© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly eist maximale doorontwikkeling van Toro Rosso dit seizoen

18 mei 2018 14:45 Koen Bakker 0 reacties
Pierre Gasly zal er alles aan doen om het F1-team van Scuderia Toro Rosso te pushen om de STR13 door te ontwikkelen tot het einde van het seizoen. De Fransman acht dat noodzakelijk om succesvol te zijn in het competitieve middenveld.

'Veel te vroeg om al naar 2019 te kijken'

Pierre Gasly verraste vriend en vijand al tijdens de Grand Prix van Bahrein met een vierde plek, maar sindsdien is het potentieel van de STR13 er niet uitgekomen. Alleen in de knotsgekke Grand Prix van Azerbeidzjan werd nog een schamel puntje gescoord.

Toro Rosso bracht een upgrade mee naar Barcelona, maar voor Gasly is dat niet genoeg. hij wil dat het team zo lang mogelijk doorgaat met de ontwikkeling van de bolide. In Monaco zal de Italiaanse renstal andermaal updates met zich meebrengen. 

"Ik wil graag zoveel mogelijk prestatievermogen hebben, dus zal ik er tot het einde van het seizoen alles aan doen om dat te creëren. Het is nog veel te vroeg om al over volgend jaar na te denken", laat Gasly aan Motorsport week weten.

Gasly kijkt naar andere teams in het competitieve middenveld, maar vooral ook naar de ontwikkeling naar zijn eigen STR13. "We zien dat de andere teams erg competitief zijn. Renault en Force India hebben veel progressie geboekt en ook de anderen ontwikkelen op een hoog tempo door. Wij moeten gefocust blijven gedurende dit seizoen." 

"We hebben gezien wat het potentieel was van de auto in Bahrein en we moeten dat niveau ieder weekend proberen te behalen. Het wordt lastig, maar ik zal er tot het einde van het seizoen volle bak voor gaan om het maximale uit onze auto en pakket te halen."

Het is onzeker of Gasly in 2019 nog altijd bij het team van Toro Rosso actief zal zijn. De Fransman kan wel eens vooruit geschoven worden, indien Daniel Ricciardo Red Bull verlaat. "Het is veel te vroeg om het te hebben over volgend seizoen. Ik ben iemand die zich focust op wat zich nu afspeelt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen