Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly eist maximale doorontwikkeling van Toro Rosso dit seizoen

Pierre Gasly zal er alles aan doen om het F1-team van Scuderia Toro Rosso te pushen om de STR13 door te ontwikkelen tot het einde van het seizoen. De Fransman acht dat noodzakelijk om succesvol te zijn in het competitieve middenveld.

Pierre Gasly verraste vriend en vijand al tijdens de Grand Prix van Bahrein met een vierde plek, maar sindsdien is het potentieel van de STR13 er niet uitgekomen. Alleen in de knotsgekke Grand Prix van Azerbeidzjan werd nog een schamel puntje gescoord. Toro Rosso bracht een upgrade mee naar Barcelona, maar voor Gasly is dat niet genoeg. hij wil dat het team zo lang mogelijk doorgaat met de ontwikkeling van de bolide. In Monaco zal de Italiaanse renstal andermaal updates met zich meebrengen. "Ik wil graag zoveel mogelijk prestatievermogen hebben, dus zal ik er tot het einde van het seizoen alles aan doen om dat te creëren. Het is nog veel te vroeg om al over volgend jaar na te denken", laat Gasly aan Motorsport week weten.

Gasly kijkt naar andere teams in het competitieve middenveld, maar vooral ook naar de ontwikkeling naar zijn eigen STR13. "We zien dat de andere teams erg competitief zijn. Renault en Force India hebben veel progressie geboekt en ook de anderen ontwikkelen op een hoog tempo door. Wij moeten gefocust blijven gedurende dit seizoen." "We hebben gezien wat het potentieel was van de auto in Bahrein en we moeten dat niveau ieder weekend proberen te behalen. Het wordt lastig, maar ik zal er tot het einde van het seizoen volle bak voor gaan om het maximale uit onze auto en pakket te halen." Het is onzeker of Gasly in 2019 nog altijd bij het team van Toro Rosso actief zal zijn. De Fransman kan wel eens vooruit geschoven worden, indien Daniel Ricciardo Red Bull verlaat. "Het is veel te vroeg om het te hebben over volgend seizoen. Ik ben iemand die zich focust op wat zich nu afspeelt."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'