'Gasly en Hartley rijden ook in 2018 voor Toro Rosso'

28 okt. 2017 06:00 Rik Alkema 0 reacties
Na een recordaantal rijderswisselingen bij Toro Rosso is er tijdens de laatste drie wedstrijden eindelijk rust in de tent. Pierre Gasly en Brendon Hartley maken het seizoen af bij het satellietteam van Red Bull Racing en mogen al stiekem hopen op meer.

Toro Rosso wil Gasly en Hartley behouden

Toro Rosso begon het seizoen zoals het vorig jaar eindigde, met twee 'ervaren rotten'. Voor het eerst in het bestaan van het team kwam het uit met twee coureurs die beiden 2 jaar of meer ervaring hadden in de Formule 1.

Maar nu het Formule 1-seizoen tegen het einde aan loopt zijn zowel Carlos Sainz als Daniil Kvyat niet meer terug te vinden bij het team. Sainz is vervangen door Pierre Gasly en Daniil Kvyat is definitief zijn stoeltje kwijtgeraakt aan Brendon Hartley.

Gasly en Hartley maken het seizoen in elk geval af bij Toro Rosso, maar als het aan teambaas Franz Tost ligt rijden ze ook volgend jaar bij het team.

"We willen ze allebei graag uittesten de komende wedstrijden, maar ik acht het zeer waarschijnlijk dat ze volgend jaar ook gewoon voor ons rijden", zei Tost in Mexico tijdens de gebruikelijke persconferentie.

"Allebei hebben ze bewezen snel genoeg te zijn. Het is echter nog niet officieel en uiteraard zullen we met een officieel bericht naar buiten komen als het zover is", voegde hij daar aan toe.

Daarmee lijkt de Formule 1-carrière van Daniil Kvyat nu definitief voorbij. Veel teams zitten al vol of zijn momenteel bezig met het binnenhalen van een coureur.

 De Rus reed vanaf 2014 in de Formule 1 voor Toro Rosso en Red Bull. Zijn beste resultaat was de tweede plek tijdens de GP van Hongarije in 2015.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen