Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Gasly en Hartley rijden ook in 2018 voor Toro Rosso'

Na een recordaantal rijderswisselingen bij Toro Rosso is er tijdens de laatste drie wedstrijden eindelijk rust in de tent. Pierre Gasly en Brendon Hartley maken het seizoen af bij het satellietteam van Red Bull Racing en mogen al stiekem hopen op meer.

Toro Rosso begon het seizoen zoals het vorig jaar eindigde, met twee 'ervaren rotten'. Voor het eerst in het bestaan van het team kwam het uit met twee coureurs die beiden 2 jaar of meer ervaring hadden in de Formule 1. Maar nu het Formule 1-seizoen tegen het einde aan loopt zijn zowel Carlos Sainz als Daniil Kvyat niet meer terug te vinden bij het team. Sainz is vervangen door Pierre Gasly en Daniil Kvyat is definitief zijn stoeltje kwijtgeraakt aan Brendon Hartley. Gasly en Hartley maken het seizoen in elk geval af bij Toro Rosso, maar als het aan teambaas Franz Tost ligt rijden ze ook volgend jaar bij het team.

"We willen ze allebei graag uittesten de komende wedstrijden, maar ik acht het zeer waarschijnlijk dat ze volgend jaar ook gewoon voor ons rijden" , zei Tost in Mexico tijdens de gebruikelijke persconferentie. "Allebei hebben ze bewezen snel genoeg te zijn. Het is echter nog niet officieel en uiteraard zullen we met een officieel bericht naar buiten komen als het zover is" , voegde hij daar aan toe. Daarmee lijkt de Formule 1-carrière van Daniil Kvyat nu definitief voorbij. Veel teams zitten al vol of zijn momenteel bezig met het binnenhalen van een coureur. De Rus reed vanaf 2014 in de Formule 1 voor Toro Rosso en Red Bull. Zijn beste resultaat was de tweede plek tijdens de GP van Hongarije in 2015.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"